Mihajlović: Drago nam je što će "Alstom grupa" raditi na izgradnji beogradskog metroa 1Foto: Beta/ZORAN PETROVIC

Beogradski metro jedan od najvažnijih i najzahtevnijih projekata koje će Srbija realizovati i na koji Beograđani čekaju decenijama, ocenila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlovića u razgovoru sa predstavnicima francuske kompanije „Alstom grupa“, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Drago nam je da je ‘Alstom’, kao jedna od najboljih svetskih kompanija, zainteresovana da učestvuje u izgradnji beogradskog metroa, to jest u fazi opremanja sistema. Ministarstvo je tu da pruži svu neophodnu podršku i da zajedno realizujemo ovako važan projekat za nas, iza kojeg stoje i dva predsednika -Aleksandar Vučić i Emanuel Makron“, rekla je Mihalović.

Ona je uverena da će uskoro biti „dogovoreni i finansijski aranžmani, kako za građevinske radove, tako i za radove na sistemu“ i podsetila da je u maju ove godine potpisan Sporazum o donaciji između Vlade Francuske i Vlade Srbije u ukupnom iznosu od 8,3 miliona evra.

Dogovorena je procedura za realizaciju donacije od 0,4 miliona evra, a u toku je izrada studije izvodljivosti za koju je u julu potpisan komercijalni ugovor i koju izrađuje kompanija „Ežis“, navedeno je u saopštenju.

Potpredsednik „Alstom grupe“ Filip Deler rekao je da uporedo sa studijom izvodljivosti teku i pripremni radovi za tehnička rešenja i da će „Alstom“ aktivno raditi u narednim mesecima kako ne bi gubili vreme za realizaciju projekta beogradskog metroa, svesni značaja ovog projekta za Vladu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari