Mihajlović: Francuski plan za metro sutra pred radnom grupom Vlade 1Foto: EPA/ HORACIO VILLALOBOS (Ilustracija)

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović, izjavila je danas da će francuska firma Ežis sutra radnoj grupi Vlade Srbije predstaviti plan za prve dve linije beogradskog metroa koje je u svojoj studiji predložila Gradu Beogradu.

Mihajlović je rekla da je izgradnja metroa veliki i skup projekat, naglasivši da je najvažnije pitanje načina njegovog finansiranja, saopštilo je Ministarstvo.

„Čudi me da više pričamo o stanicama, kao da je metro već gotov, i kao da je samo pitanje kada ćemo i gde da uđemo u taj voz“, rekla je Mihajlović novinarima na Železničkoj stanici Resnik gde je prisustvovala puštanju u saobraćaj novih lokomotiva.

Naglasila je da su sada najvažnija tema plana za metro uslovi finansiranja i način da se ono obezbedi jer je „po studiji francuske kompanije vrednost izgradnje prve i druge linije oko 4,4 milijarde evra“.

„Izgradnja metroa je projekat koji po značaju prevazilazi Grad Beograd i zato smo i formirali radnu grupu u kojoj su i predstavnici Vlade. Verujem da ćemo imati odredjene predloge u vezi s finansiranjem koje je pitanje broj jedan, a sledi razrada linija“, rekla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari