Mihajlović: Godinu dana bez saobraćanja vozova na relaciji Beograd - Novi Sad 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da pruga Beograd – Novi Sad neće raditi oko godinu dana, zbog radova u sklopu modernizacije pruge Beograd-Budimpešta.

Ona je rekla da se već radi na dve deonice, od Beograda do Stare Pazove i od Stare Pazove do Čortanovaca, kao i da je 11 kilometara nove pruge već postavljeno i da je potrebno da se pruga zatvori da bi se dalje radilo i da je to bio „jedini način da bi se završilo ono što piše u ugovoru“.

Ministarka je rekla i da je Srbijavoz dao tačan raspored autobuskog prevoza za one koji imaju godišnje ili mesečne karte.

Upitana o tome da li će država po skupljoj ceni kupovati zemljište nekadašnjeg Poljoprivrednog kombinata Beograd, koje je prodato kompaniji Al Dahra, jer je planirano da se na tom delu gradi brza saobraćajnica Zrenjanin-Borča, Mihajlović je rekla da ona ne zna da li će tu ići put i da se razgovara šta je još potrebno da bi se gradio auto-put.

Ona je rekla da se projekat brze saobraćajnice neće realizovati, već da će se zbog privredne aktivnosti graditi autoput.

„Niko još ne zna kuda će ići autoput. On ne može da ide kroz mala mesta ili parcele na zemljištu PKB. To je potpuno sigurno. Zato što ne možete autoput tu praviti, zato šte ne možete da napravite autoput sa svim onim što mu je potrebno“, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala i da je Ministarstvo za vodeni saobraćaj izdvojila 200 miliona evra i da je jedan od prioriteta vađenje potonulih flota iz Dunava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari