Mihajlović: Izgradnja auto-puta od Niša do Merdara krajem godine 1Ilustracija Foto: Freeimages / leovdworp

Izgradnje prve deonice auto-puta od Niša do Merdara počeće krajem godine, izjavila je danas u Donjem Matejevcu kraj Niša potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je kazala da se završava dokumentacija neophodna za izgradnju prve deonice od Niša do Pločnika, dužine 38 kilometara.

„Imamo obezbeđene garancije u budžetu od 200 miliona evra i to 100 miliona evra prema Evropskoj investicionoj banci i 100 miliona prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj“, kazala je Mihajlović.

Ona je dodala da se čeka da kompletna dokumentacija prođe kroz revizionu komisiju Vlade Srbije i nakon toga će uslediti potpisivanje ugovora o finansiranju sa te dve finansijske institucije.

Na pitanje novinara šta će preduzeti povodom toga što je ustanovljeno da je gčka firma „Aktor“ za izgradnju istočnog kraka Koridora 10 koristila kamen koji nije atestiran, Mihajlović je rekla da se ni jedan metar puta ne može pustiti u saobraćaj ukoliko nije kvalitetan i bezbedan.

„Kada koridor bude završen i pušten u rad provera će trajati još najmanje četiri, pet meseci i više. Svaki dokument će se proveriti, svaka stvar koja je urađena na koridoru i pored koridora“, izjavila je ona.

Mihajlović je u Donjem Matejevcu kraj Niša prisustvovala početku radova na rekonstrukciji pruge Niš-Zaječar, koja je od pre desetak dana zatvorena za saobraćaj zbog učestalih iskliznuća vagona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari