Mihajlović: NIS je strateški partner Vlade 1Zorana Mihajlović Foto: Ministarstvo građevinarstva

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je u razgovoru sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije (NIS) Kirilom Tjurdenjevim kazala da je ta kompanija jedan od strateških partnera Vlade Srbije i da očekuje da se dobra saradnja nastavi i u budućnosti, saopštio je njn kabinet.

„Investicije koje NIS realizuje u Srbiji važne su za našu ekonomiju i bruto domaći proizvod (BDP). Otvoreni smo za dalju saradnju i pomoć“, kazala je Mihajlović.

Istakla je da se saradnjom njenog ministarstva i NIS-a mogu unaprediti servisi dostupni vozačima, a jedan od načina je pokrivenost trase elektropunjačima.

Ministarka je navela je auto-putevima u Srbiji u 2018. godine prošlo 53 miliona automobila, što je za 20 miliona više nego pre dve godine.

Kiril Tjurdenjev je rekao da kompanija NIS s Ministarstvom građjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ima jednu od najuspešnijih saradnji, i dodao da trenutno realizuju tri velika projekta – izgradnju postrojenja za duboku preradu, investiranje u energotoplanu u Pančevu i vetropark u Plandištu.

„Veoma smo otvoreni za saradnju, energetska tranzicija je jedna od ključnih tema i za nas, želimo da gradimo benzinske stanice duž koridora, a u planu je da nastavimo ulaganja u aerodrom i objekte za skladištenje goriva za vazduhoplove“, kazao je Tjurdenjev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari