Mihajlović: Nove linije s niškog aerodroma za bolje povezivanje juga Srbije 1Foto: FoNet/MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas, povodom prvog redovnog redovnog leta Er Srbije sa niškog aerodroma za Nirnberg, da je uvođenje novih redovnih linija važno za povezivanje juga Srbije sa Evropom, ali i za dalji razvoj aerodroma „Кonstantin Veliki“.

„Nema ničeg važnijeg za brži razvoj regiona južne i istočne Srbije od dobre povezanosti. Posle puštanja u saobraćaj kompletnog južnog kraka Кoridora 10, završetka istočnog kraka koji nas očekuje i nastavka modernizacije železnice, linije od javnog interesa su još jedan način da pomognemo da se ovaj deo Srbije brže razvija“, rekla je Mihajlović, navedeno je u saopštenju.

Prema njenim rečima, ove linije uvedene su na zahtev okruga i opština iz tog dela Srbije, a važne su zbog privrede i investicija, ali i zbog lakšeg povezivanja sa dijasporom i zbog turizma.

Mihajlović je ocenila da će uvođenje 12 novih linija ka Nemačkoj, Austriji, Italiji, Mađarskoj, Švedskoj, Sloveniji i Crnoj Gori doprineti daljem razvoju niškog aerodroma, „u koji će Vlada Srbije nastaviti da ulaže, kako bi on nastavio da povećava broj putnika i mogao da funkcioniše kao rezervni aerodrom beogradskom aerodromu ‘Nikola Tesla'“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari