Mihajlović: Novi vlasnik uložiće 30 miliona evra u Luku Novi Sad 1Foto: MGSI

Kompanija „DP vorld“, novi vlasnik Luke Novi Sad u narednom periodu uložiće u luku 30 miliona evra, rečeno je danas na sastanku predstavnika te kompanije sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zoranom Mihajlović, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarka Mihajlović je, kako se navodi u saopštenju, istakla da će ovo biti najveća investicija u naš vodni saobraćaj. Ona je naglasila da će ova kompanija, koja je jedna od najvećih na svetu u ovoj oblasti, imati svu potrebnu pomoć kako lokalne samouprave, tako i Vlade Srbije, u vezi sa rešavanjem svih procedura potrebnih da bi se ova investicija sprovela.

„Plan je da Srbija postane multimodalno čvorište Zapadnog Balkana i da do 2021. godine povežemo Dunav i Savu sa putnim i železničkim Koridorom 10. Zato je ova investicija od velikog značaja za Srbiju“, istakla je Mihajlović, i naglasila da je Srbija zainteresovana za ulaganja u luke Smederevo i Beograd.

Izvrši direktor „DP vorlda“, Rašid Abdula, rekao je da je kupovina Luke Novi Sad prva investicija ove kompanije na Balkanu jer su i te kako svesni značaja koji Dunav ima u povezivanju Evrope. On je istakao da „DP vorld“ radi u 41 zemlji na šest kontinenata, ima preko 35.000 zaposlenih, sa godišnjim prihodom od više od četiri milijarde dolara.

Potpisivanje privatizacionog ugovora o kupovini Luke Novi Sad sa kompanijom „DP vorld“ planirano je za 6. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari