Mihajlović: Posle 30 godina završavamo beogradski prsten 1Foto: MGSI (Arhiva)

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da se posle 30 godina „nazire“ završetak beogradskog saobraćajnog prstena.

Ona je, kako se navodi u saopštenju njenog kabineta, zajedno sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo obišla radove na izgradnji obilaznice oko Beograda, na deonici od Ostružnice do Bubanj potoka, na kojoj radove izvodi kineska kompanija „Pauer Čajna“.

Deonica obilaznice oko Beograda od Ostružnice do Bubanj potoka duga je 19,5 kilometara, a vrednost radova je 207 miliona evra.

„Obilaznica je važna i za Srbiju i za povezivanje sa regionom, jer danas imamo oko 20 miliona vozila više na našim auto-putevima u odnosu na pre nekoliko godina“, rekla je Mihajlović, posle obilaska radova u levoj cevi tunela Straževica.

Dodala je da će u junu biti podneta i aplikacija u vezi sa nastavkom izgradnje obilaznice oko Beograda, za sektor C od Bubanj potoka do Pančeva, za koju je nedavno u Pekingu potpisan memorandum sa istim kompanijama koje rade i na sektoru B.

„Radićemo na tome da iduće godine i na toj deonici počnemo radove“, rekla je Mihajlović.

Ambasadorka Kine Čen Bo rekla je da su u prethodnom periodu već postignuti vidljivi rezultati u oblasti infrastrukture u interesu ekonomskog razvoja i Srbije i Kine.

„Sigurna sam da će ‘Pauer Čajna’ učiniti sve napore da završi posao kvalitetno i u roku“, rekla je ona.

Generalni direktor ogranka kompanije „Pauer Čajna“ u Beogradu Jang Bo, rekao je da je ugovor za izgradnju ove deonice potpisan u okviru samita „16 plus 1“ i da je ovaj projekat značajan za ekonomski razvoj Srbije, kao i za razvoj kompanije u Srbiji, budući da predstavlja njen prvi projekat na ovom tržištu.

Vršilac dužnosti direktora „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak ocenio je da izvođača čeka težak posao na zahtevnoj deonici koju gradi i da se nada da će biti urađena u predviđenom roku.

Istakao je da je ta deonica važna za rasterećenje saobraćaja u Beogradu, jer njom dnevno prosečno prođe oko 15.000 putničkih i oko 2.000 teretnih vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari