Mihajlović: Pregovaramo o izgradnji poslednje deonice obilaznice oko Beograda 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, održala je danas sastanak sa generalnim direktorom kineske kompanije „Pauer Čajna“ Jang Boom i direktorom azerbejdžanske kompanije „Azvirt“ Ahmetom Muratom Turkogluom na temu nastavka izgradnje obilaznice oko Beograda od Bubanj potoka do Pančeva (sektor C).

Mihajlović je istakla da je plan da se, po završetku radova na izgradnji sektora B, započne izgradnja i poslednje deonice, što će doprineti potpunom završetku drumsko-železničke obilaznice oko Beograda.

„Ovo je veoma važan projekat za državu na čiji završetak smo čekali decenijama. Završetak obilaznice podrazumeva izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra grada, unapređenje bezbednosti saobraćaja, kao i dalji privredni rast zbog razvoja novih industrijskih zona u pojasu obilaznice. Očekujem da se u najskorijem roku zatvore pregovori u vezi sa tehničkim rešenjem i vrednosti projekta i pristupi potpisivanju komercijalnog ugovora“, rekla je ona.

Mihajlović: Pregovaramo o izgradnji poslednje deonice obilaznice oko Beograda 2
Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Direktori „Pauer Čajne“ i „Azvirta“ istakli su spremnost da nastave saradnju na izgradnji sektora C obilaznice, kao i da pregovore o ceni privedu kraju.

Sastanku su prisustvovali i direktori „Puteva Srbije“ i „Infrastrukture železnice Srbije“, direktorka Uprave za javni dug, predstavnici JP „Koridori Srbije“, kao i ekonomski savetnik u Ambasadi NR Kine u Srbiji.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Mihajlović: Pregovaramo o izgradnji poslednje deonice obilaznice oko Beograda”

  1. Oho, ho, biće love do krova! Mislim, ako neko ne razume zašto se nikada ne pregovara sa sličnim (ili čak boljim) kompanijama iz zapadnog sveta!

  2. Dokle će da se odlaže povezivanje Beograda sa obilaznicom, da se više ne ide zaobilazno preko Dobanovaca. Ima li ikakve logike deonicu od centra graditi na kraju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.