Mihajlović: Puna podrška jačanju inženjerske struke 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Mihajlović je rekla da „Srbija ulaže milijarde evra u izgradnju infrastrukture i da je potrebno da inženjerska struka to prati, a upravo je IKS ključna institucija za uređivanje i unapređivanje struke i kontinuiranu edukaciju inženjera“.

„Vlada Srbije i Ministarstvo su tu kao podrška u sprovođenju planova IKS, jer nam je zajednički cilj da inženjerska struka u Srbiji pokaže svu svoju snagu i da naši inženjeri drže korak sa najsavremenijim znanjima u svojoj oblasti“, rekla je Mihajlović.

Ona je ocenila da je „važan zadatak novog rukovodstva IKS otvaranje Komore prema struci i građanima i jačanje kapaciteta organizacije, zbog vraćanja nadležnosti koje su Komori privremeno bile oduzete u vreme kad ova institucija nije bila u stanju da ih ispunjava“.

Predsednica IKS Marica Mijajlović rekla je da je zadatak novog rukovodstva IKS da Komora što bolje i efikasnije ispunjava svoju ulogu, da radi u interesu struke i da pokaže da je spremna da joj se predaju poslovi za koje treba da bude odgovorna, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.