Mihajlović: Radovi na pruzi Beograd-Budimpešta će ići po planu 1Foto: Fonet/Ministarstvo građevinarstva

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom kineske kompanije “Čajna rejlvej internešenel” o realizaciji projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd – Budimpešta na teritoriji Srbije.

Kompanija ”Čajna rejlvej internešenel” je, zajedno sa kineskom kompanijom CCCC, glavni izvođač radova na deonici Beograd-Stara Pazova, a na predstojećem samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Sofiji potpisaće komercijalni ugovor i za deonicu od Novog Sada do Subotice.

”Uverena sam da će radovi na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta biti izvedeni kvalitetno i po planu, imajući u vidu da je ovo jedan od najvažnijih projekata za Srbiju i da treba da bude primer za druge projekte sa Kinom u regionu i Evropi”, rekla je Mihajlovićeva.

Predstavnici ”Čajna rejlvej internešenela” poručili su da će učiniti sve da ispune očekivanja i radove izvedu po planu, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari