Mihajlović: Srbija sledeće godine pokreće još dva autoputa 1Foto: Beta/Predsedništvo Srbije

Ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je Srbija ove godine pokrenula izgradnju četiri nova autoputa i da će sledeće početi da gradi još dva.

Ona je rekla da je njen utisak svih ovih godina da je sa svakom linijom Er Srbije i kilometrom puta i pruge, kao i svakim uloženim dinarom u vodni saobraćaj vraćena nada da Srbija može da uradi velike stvari.

„Ništa više u Srbiji nije daleko“, poručila je Mihajlović na otvaranju izložbe „Srbija 2019. – godina infrastrukture: Ništa više nije daleko“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za poslednjih pet godina u Srbiji uradjeno više nego u prethodnih 50.

„Na trenutak sam pomislio i da zaplačem od sreće jer sam malim delom i sam učestvovao u tom poslu“, rekao je Vučić.

Naveo je i da se „ne rade putevi sami od sebe, da se ne grade zgrade same od sebe“, već je, kako je rekao, „neko to morao da da uradi“.

On je naveo da je 2012. godine sa aerodroma u Nišu poletelo 1.500 ljudi, a na današnji dan 400.000 ljudi.

Rekao je, da je sutra prvi let sa aerodroma u Lađevcima za Beč, te da je to prvi avion koji će moravički okrug spojiti sa Bečom.

„Aerodrom u Beogradu je pre pet godina imao tri miliona putnika, danas ima šest miliona“, rekao je Vučić.

Vučić je govoreći o železničkom saobraćaju naveo da će Srbija uraditi prugu do granice sa Crnom Gorom i da je ostala deonica od Valjeva do Vrbnice i dodao da bi on lično voleo da bude izgradjena brza pruga Beograd – Niš, iako zna da su, kako je ocenio, troškovi veliki, ali da se nada da će Srbija imati novca za to.

On je rekao da ono što je vlast uradila u mnogim projektima nailazilo na napade.

„Za svaki od ovih puteva, gde god bi ašov zabili nailazili smo na probleme“, rekao je Vučić.

On je podsetio okupljene na slučaj hrasta u selu Savinac kod Gornjeg Milanovca koji je posečen jer se nalazio na trasi budućeg autoputa Beograd-Južni Jadran.

„Uveren sam da ljudi u Srbiji danas mogu da vide drugačiju Srbiju“, poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari