Mihajlović: U građevinarstvu Srbije rast vrednosti radova i broja zaposlenih 1Foto: FoNet/ MGSI

 U Srbiji se, pored rasta broja gradilišta, kojih na današnji dan ima 61.443, u drugom kvartalu ove godine beleži i rast broja zaposlenih u građevinarstvu.

To je danas izjavila resorna ministarka Zorana Mihajlović i navela da je broj zaposlenih u građevinarstvu za 10 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine, i to i u izgradnji stanova, putarskom i železničkom sektoru.

U izjavi posle sednice Saveta za BDP, rekla je: „Na dobrom smo putu i uverena sam da će građevinarstvo do kraja godine ostati važan činilac rasta BDP-a“.

Mihajlović je navela da se kontinuirano prate svi faktori koji mogu da utiču na rast BDP-a, jer od toga zavisi održivost domaće ekonomije.

„Za sve one koji kritikuju broj gradilišta u Srbiji, činjenice potkrepljujemo rastom broja zaposlenih i rastom vrednosti izvedenih građevinskih radova“, rekla je Mihajlović.

Ona je ponovila da u odnosu na prošlu godinu, Srbija ima 16.000 gradilišta više, i da je veća i vrednost građevinskih radova, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari