Mihajlović: Za infrastrukturu pet milijardi evra 1Foto: FoNet/ MGSI (Arhiva)

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas u Kladovu da je novi investiocioni ciklus u oblasti infrastrukture vredan više od pet milijardi evra i da će obuhvatiti projekte u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju.

Mihajlović je, kako se navodi u saopštenju njenog kabineta, rekla da će se razgovarati o obnovi Đerdapske magistrale i da je u održavanje puteva u Kladovu izdvojeno oko 150 miliona dinara, dok je oko dve milijarde dinara uloženo u popravke puteva u Borskom okrugu.

Ministarka je rekla da se razgovralo o popravci puta od Kladova do Milutnovca i o izgranji mosta u Milutinovcu za koji se radi novi projekat, a da je vrednost radova na tom mostu oko 64 miliona dinara.

Kladovo ima ogroman potencijal, ocenila je Mihajlović, ističuću da je to uslov za ulaganje u infrastrukturu.

Ona je najavila da će za etno-selo Tekija biti formirano koordinaciono telo na nivou Vlade Srbije koje će se baviti tim projektom.

Vršilac dužnosti direktora „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak rekao je da je u 2019. godini planirana popravka deonice Kladovo-Brza Palanka, dužine 23,8 kilometara u koju će biti uloženo 1,76 milijardi dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari