Mihajlovićeva s firmom "Aktor": Prioritet završetak istočnog kraka Koridora 10 1Predstavnici firme Aktor i ministarka Mihajlović Foto: MGSI

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas s rukovodstvom grčke kompanije „Aktor“, koja je izvođač radova na četiri deonice na istočnom kraku Koridora 10.

„Naš cilj i prioritet je da se kompletan istočni krak Koridora 10 što pre pusti u saobraćaj, da građani mogu da ga koriste i da deo Srbije koji se oslanja na taj auto-put može brže da se razvija“, rekla je Mihajlovićeva, a prenosi pres služba ministarstva.

Ona je rekla da ne namerava da krije nezadovoljstvo Vlade Srbije probijanjem rokova na deonicama na istočnom kraku na kojima je radio „Aktor“ i nedovoljnim brojem radnika i mašina na gradilištima.

„Od vas očekujemo jasan plan i mere koje ćete preduzeti da se projekat završi. Svesni smo da “Aktor” od prošle godine ima novu upravu, koja je nasledila brojne probleme, ali i mi smo kao ministarstvo nasledili projekte, preuzimajući time i odgovornost da probleme rešavamo“, rekla je Mihajlovićeva na sastanku sa predsednikom i direktorom “Aktora”, Anastasiosom Kalicantsisom i Aleksandrosom Eharhuom.

Kalicantsis i Eharhu su poručili da će kompanija učiniti sve da završi projekat i da se promeni percepcija o radu “Aktora” u Srbiji.

U okviru izgradnje auto-puta E-80 Niš-Dimitrovgrad, “Aktor” je angažovan na izgradnji četiri deonice, ukupne dužine 48,7 km, i ukupne ugovorene vrednosti radova 174,9 miliona evra.

Iz ministarstva podsećaju da je do sada su u saobraćaj puštene tri deonice, Crvena Reka – Čiflik, Staničenje-Pirot istok i obilaznica Dimitrovgrad, a radovi su u toku na deonici Bancarevo – Crvena reka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari