Ministarstvo rudarstva i energetike: Predsednik sindikata Kolubare nije došao na sastanak u Vladi 1Foto: B. Cvejić

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije saopštilo je danas da je pedsednik Sindikata RB „Kolubara“ Miodrag Ranković izneo neistinu kad je rekao da predstavnici tog sindikata nisu bili pozvani na razgovor nakon zbora u Kaleniću.

„Rankovićevo prisustvo na sastanku u Vladi održanom u utorak bilo je unapred potvrđeno, zajedno sa drugim predstavnicima sindikata Elektroprivrede Srbije (EPS) od kojih se samo predsednik Sindikata“ Kolubare“ nije pojavio“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da sindikati imaju pravo da iznose svoje stavove po odredjenim pitanjima, ali da nije u redu da obmanjuju zaposlene u RB „Kolubara“, u EPS-u i na kraju, sve gradjane Srbije, da neko iz resornog ministarstva i Vlade Srbije nije želeo da razgovara sa tim sindikatom.

Ministarstvo ne želi, kako se navodi da se meša u odnose izmedju sindikata EPS-a, kao što se nije mešalo ni u sastav delegacije sindikata, o kojoj je informisano pisanim putem od strane Sindikata radnika EPS-a.

„Vrata Ministarstva rudarstva i energetike će uvek biti otvorena za sve sindikate, kao što su bila i do sada. Ipak, za dijalog su potrebne dve strane i dobre namere, čega u ovom slučaju, nažalost, nije bilo, i to od strane jednog od sindikata EPS-a“, navodi se u saopštenju.

Ranković je danas za dnevni list „Danas“ izjavio da će biti organizovan generalni štrajk ukoliko ministarka rudarstva i energertike Zorana Mihalović ne bude smenjena, navodeći da ona zastupa interese lobija uvoznika struje.

On je rekao i da će o problemu zaustavljanja grdnje termoelektrane „Kolubara B“ razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari