Modernizacija pruga u vrednosti preko 30 miliona evra 1ilustracija Foto: FreeImages/ Eyleen Reichel

„Infrastruktura železnice Srbije“ potpisala je sa konzorcijumom domaćih kompanija, koji čine Institut „Mihajlo Pupin“ i „Telefonkabl“, ugovor o rehabilitaciji i modernizaciji elektrotehničke infrastrukture na prugama međunarodnog železničkog Koridora 10.

Ugovor su potpisali generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić i u ime konzorcijuma dr Vladan Batanović, pomoćnik direktora Instituta „Mihajlo Pupin“, navodi se u saopštenju.

– Vrednost ugovora je oko 3 miliona 488 hiljada evra, a njime je obuhvaćena rehabilitacija elektrotehničke infrastrukture na prugama železničkog čvora Beograd i deonicama Stara Pazova – Šid, Resnik – Lapovo i Mala Krsna – Velika Plana. Sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a predviđeni rok za realizaciju ugovorenih radova je 400 dana, rekao je nakon potpisivanja ugovora Miroljub Jevtić, generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“.

U okviru ovih radova, u beogradskom železničkom čvoru i na deonici barske pruge od Beograda do Valjeva biće postavljeno 120 kilometara optičkih kablova. Zahvaljujući tome, biće osvetljeno 25 putnih prelaza od Beograda do Valjeva, a na njima će biti instaliran i video nadzor, što će značajno doprineti poboljšanju bezbednosti železničkog saobraćaja na putnim prelazima, dodaje se u saopštenju.

Rehabilitacija i modernizacija elektrotehničke infrastrukture na magistralnim deonicama predstavlja značajan doprinos povećanju efikasnosti i bezbednosti železničkog saobraćaja na srpskim prugama.

Konzorcijum domaćih firmi do posla je došao na međunarodnom tenderu, u skladu sa pravilima ove međunarodne banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari