Momirović: Vreme propadanja srpskih železnica je završeno 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je bio u kontroli preduzeća „Srbija Voz“ i u vozu na relaciji Beograd–Valjevo–Кosjerić proveravao zadovoljstvo putnika.

„U prethodnom periodu kompanija Srbija Voz je modernizovala svoj vozni park savremenim Štadler garniturama. Sve je prilagođeno komforu putnika, čisto, prostrano i moderno. Кlime rade, toaleti su čisti, a tu je i besplatna internet konekcija“, rekao je Momirović.

Dodao je da je u toku najveći investicioni talas u obnovu srpskih železnica i da je zaustavljeno njihovo propadanje.

„Ovo sad je bukvalno nulta tačka po kojoj ćemo da merimo vreme u srpskim železnicama. Gradimo brzu železnicu do Novog Sada i dalje ka Budimpešti, ali nismo zaboravili ni železničke linije po Srbiji. Planiramo nabavku vozova, koji su sposobni da idu velikim brzinama iznad 150 kilometara, ali nismo zaboravili ni vozove za manje brzine, koji će da saobraćaju po Srbiji“, rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije nije zapostavila ni lokalne i magistralne puteve.

„U proteklih pet godina uložili smo blizu 400 miliona dinara za sanaciju državnih i lokalnih puteva i mogu da obećam građanima Кosjerića da ćemo da nastavimo ulaganja u putnu infrastrukturu. Jer samo ulaganjima u infrastrukturne projekte obezbeđujemo osnovu za normalan privredni razvoj i ostvarujemo uslove za ostanak mladih u ovom gradu“, kazao je Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari