Na niškom aerodromu 12 odsto putnika manje 1Foto: Stanislav Milojkovic

Na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu u januaru i februaru zabeleženo je 12,4 odsto manje putnika i 6,3 odsto manje aviona nego u istom periodu prošle godine.

Prema podacima koji su objavljeni na sajtu Niškog aerodroma , u prva dva meseca ove godine u niškoj vazdušnoj luci bilo je 48.872 putnika i 195 aviona, dok je prva dva meseca 2018. godine, aerodrom u Nišu imao 55.806 putnika i 208 aviona. Tokom januara i februara niški aerodrom opslužio je tri kargo aviona, sa ukupno 49 tona robe, a u istim mesecima prošle godine opslužena su šest aviona sa 121 tonom robe.

Aerodrom „Konstantin Veliki“ trenutno ima redovne avio-linije do deset evropskih destinacija, odnosno jednu manje u odnosu na početak 2018. U međuvremenu je zatvoren i aerodromski restoran. Posle 8. avgusta prošle godine , kad je država postala vlasnik Niškog aerodroma, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavljivao da će narednih godina u njega biti ulagano „još mnogo više“ pa će postati „najvažniji srpski aerodrom“.

Resorna ministarka Zorana Mihajlović je prethodno obećala da će ubuduće „rasti“ investicije, broj linija, broj putnika i broj zaposlenih u niškoj vazdušnoj luci, a da će cene aerodromskih usluga „ostati iste“. Država je preuzela nišku vazdušnu luku iako se tome protivio veliki broj Nišlija, koji su i protestovali protiv tog čina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari