Radovan Ristanović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje saopštio je, boraveći u Užicu, da na posao u Srbiji čeka više od 900 hiljada ljudi, ali da je taj broj realno manji za oko 250.000, jer se u evidenciji ove službe još uvek nalaze i oni koji na taj način ostvaruju neka druga prava.

Radovan Ristanović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje saopštio je, boraveći u Užicu, da na posao u Srbiji čeka više od 900 hiljada ljudi, ali da je taj broj realno manji za oko 250.000, jer se u evidenciji ove službe još uvek nalaze i oni koji na taj način ostvaruju neka druga prava. On je dodao da je od decembra prošle do februara ove godine, zbog novih zakonskih odredbi o pravu na zdravstveno osiguranje, iz evidencije nezaposlenih izbrisano 15.000 lica. Ristanović je u užičkoj filijali otvorio Pozivni centar, peti u Srbiji, posle Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, koji će poslužiti za lakšu i bržu komunikaciju poslodavaca i nezaposlenih lica. „Pozivni centar predstavlja jednu od novih mera koje preduzima Nacionalna služba za zapošljavanje u svojoj reformi, odnosno približavanju licima koja traže posao, ali i poslodavcima“, rekao je Ristanović i dodao da užička filijala beleži dobre rezultate jer u odnosu na prošlu godinu nije povešan broj nezaposlenih u Zlatiborskom okrugu, već je neznatno smanjen.
U Zlatiborskom okrugu, prema rečima Stojana Tasića, direktora užičke filijale, na posao čeka 43.937 lica, a najveća stopa nezaposlenosti je u opštinama Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari