Tribina "FERKA": Vučić gradi kult ličnosti, politički sistem u Srbiji previše personalizovan 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Na tribini kampanje za fer izbore – FERKA, čiji je centralni zahtev da aktuelni predsednik države Aleksandar Vučić ne bude nosilac liste na izborima na kojima se ne kandiduje, ocenjeno je da je politički sistem u zemlji godinama izraženo peronalizovan i da Vučić to koristi kako bi gradio kult ličnosti.

Na večerašnjoj tribini u Užicu profesor na Fakultetu političkih nauka Dušan Spasojević kazao je da se stvara slika da „niko drugi nije važan sem predsednika“.

Student politikologije na Fakultetu političkih nauka Pavle Cicvarić rekao je da smatra da Vučić od početka dolaska na političku scenu gaji kult ličnosti.

„To vidimo, ne samo u njegovom obraćanju opoziciji, već i po tome kako se obraća svojim partijskim kolegama i poslanicima. On ih ponižava, veličajući sebe“, kazao je Cicvarić.

Dodao je da je koalicija Srbija protiv nasilja trebalo da ostane ujedinjena kao front protiv vladajuće stranke iako su postojale ideološke i političke razlike između partija koje su je činile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari