Tribina u okviru kampanje Ferka u ponedeljak u Novom Sadu: "Stop funkcionerskoj kampanji Aleksandra Vučića" 1Foto: Građanske inicijative/ Jelena Mišić

Tribina u okviru kampanje za fer izbore – Ferka i razgovor sa građanima održava se u ponedeljak, 25. marta, u Radničkom domu (Bulevar Mihajla Pupina 24) u Novom Sadu.

Kampanja za fer izbore – Ferka, čiji je centralni zahtev da aktuelni predsednik države Aleksandar Vučić ne bude nosilac liste na izborima na kojima se ne kandiduje, stiže u Novi Sad.

Na tribini će govoriti:

· Oliver Tošković, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu
· Savo Đurđić, sudija Apelacionog suda u penziji
· Vida Petrović Škero, sudija Vrhovnog suda u penziji
· Čedomir Čupić, profesor FPN
· Maja Stojanović, izvršna direktorka Građanskih inicijativa
· Ivan Medenica, profesor FDU
· Pavle Cicvarić, student FPN i aktivista grupe mladih “Borba”

Tribinu će moderirati novinarka Marina Fratucan.

Kampanja Ferka okuplja organizacije civilnog društva, lokalne aktivističke grupe, pravnike, mlade, studente i sve građane koji ne odustaju od borbe za fer izborne uslove.

„U susret predstojećim lokalnim izborima, traži se da predsednk države Aleksandar Vučić ne učestvuje u izbornoj kampanji za izbore na kojima formalno nije kandidat. Sa ovim zahtevom pokrenuta je i peticija koju građani mogu potpisati na veb-sajtu www.ferka.rs. Kako se navodi u tekstu peticije, učešće aktuelnog predsednika države na lokalnim izborima kao nosioca liste, kao i njegovo učešće u funkcionerskoj kampanji, predstavlja kršenje fer i slobodnog izbornog procesa, sukob interesa i zloupotrebu državnih resursa“, saopštili su iz ove organizacije.

Podsetimo, kampanja Ferka startovala je 14. marta u Nišu, kada je najavljena i serija tribina po Srbiji, ali i druge aktivnosti. Nakon Novog Sada, naredna tribina biće održana u Pančevu 27. marta u Kupeu od 18 časova.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari