Na promociji više od 50 francuskih privrednika 1FOTO: vojvodina.gov.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je prekjuče, u centralnoj Privrednoj komori Pariza, predstavio investicione i privredne potencijale AP Vojvodine, na forumu koji je okupio više od 50 privrednika iz Francuske.

Tom prilikom Mirović je istakao da je cilj delegacije Pokrajinske vlade, koja se nalazi u radnoj poseti Francuskoj, da upozna francuske privrednike sa našim potencijalima i da ih motiviše za poslovanje u Srbiji i Vojvodini, prenosi Pokrajinska vlada na svom sajtu vojvodina.gov.rs.

– Ovaj skup zajednički su organizovale privredne komore Vojvodine i Pariza, uz podršku Departmana Val Doaz, i siguran sam da ćemo od ove posete i upoznavanja francuskih privrednika sa našim privrednim potencijalima u budućnosti imati konkretne rezultate, izjavio je predsednik Mirović. Ističući da je Francuska na osmom mestu kada su u pitanju direktne strane investicije u Srbiji, predsednik Mirović rekao je da na tom polju ima mnogo prostora za napredak i saradnju.

– Brojnim zainteresovanim privrednicima predstavili smo i podsticaje koje Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada pružaju investitorima i siguran sam da je to najbolji poziv za ulaganje na našem tržištu, naveo je on.

– Vrednost robne razmene naših dveju zemalja je na godišnjem nivou oko milijardu evra, a ja se iskreno nadam da će ona, u vremenu koje dolazi, biti znatno veća. Francuska jeste jedan od najznačajnijih investitora u Srbiji, ali ja verujem da ima mnogo prostora za napredak, s obzirom na snagu vaše privrede, odlične uslove koje Srbija nudi i, najzad, naše prijateljske odnose, kazao je predsednik Mirović dan kasnije u Kružoku Puškin, francusko-ruskom udruženju u Parizu. U delegaciji Pokrajinske vlade, koja se nalazi u radnoj poseti Francuskoj, pored predsednika Mirovića su i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

Predavanje u Kružoku Puškin

Mirović je juče u Kružoku Puškin držao i predavanje gde je govorio na temu „Srbija kao okosnica Balkana na raskršću stranih uticaja“. „Republika Srbija, kao zemlja okosnica na Balkanu, uz maksimalno uvažavanje interesa svih drugih, ali imajući na umu pre svega sopstveni interes, na svom evropskom putu vodi politiku kompromisa, mira, stabilnosti i otvorenosti za sve oblike saradnje na svim nivoima, od regionalnog do globalnog“, ocenio je Mirović i istakao značaj tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa Republike Srbije i Republike Francuske, čije sudbine su se, naročito u herojskih danima Prvog svetskog rata, blisko preplitale i pozvao francuske investitore da ulažu u Srbiju, jer, kako je rekao, Srbija predstavlja sigurno i atraktivno mesto za investiranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari