Narodna stranka: Javni prevoz u Požarevcu podobnijem, a ne pogodnijem ponuđaču 1Foto: Beta/Milan Timotić

GO Narodne Stranke Požarevac danas je najoštrije osudio, prema njihovim rečima, prihvatanje nepovoljnijih tenderskih ponuda u oblasti prevoza putnika u Požarevcu.

„Kada govorimo o javno-privatnom partnerstvu, nakon sedam decenija vršenja prevoza putnika na teritoriji opštine, ovaj posao je dodeljen očigledno podobnijem a ne pogodnijem ponuđaču, te se kao razlog odbijanja navodi da kompanija „Arriva-Litas“ ne zdovoljava tehničkim i poslovnim kapacitetima uslove javne ponude“ – stoji u saopštenju.

Oni su objasnili da je posao dodeljen firmi „Duga“ iz Petlovače kod Šapca i firmi „Kontinental“ iz Kule kod Malog Crnića.

„Kako su se svi građani mogli i uveriti, na protestnoj vožnji, centrom grada, kompanije „Arriva Litas“, ova kompanija poseduje nove autobuse koje je nameravala da stavi na raspolaganje u ove svrhe“ – poručili su iz Narodne stranke, i dodali da ne ulazeći u to da li su preduzeća koja su dobila na javnom nadmetanju, to dobila iz razloga besplatnog prevoza putnika, a za potrebe vladajuće stranke u vreme održavanja mitinga, pitaju:

  1. „Obzirom da kompanija iz Požarevca zapošljava veliki broj ljudi sa teritorije naše opštine, da li se razmišljalo o održanju radnih mesta istih, ili se ide na dodatni udar nezaposlenosti u ovom gradu?
  2. Da li se razmišljalo o velikom broju lokalnih preduzeća koji posluju sa ovom kompanijom, od kojih grad ubira porez i na koje će ovakva odluka indirektno uticati na smanjenje poslovnog prihoda, te potencijalno ugroziti još radnih mesta?
  3. Prethodna dva pitanja proizilaze iz činjenice da je ugovor potpisan na period od, ni manje, ni više, od 15 GODINA. Kako je moguće da u budućem periodu ne dajete ikakvu šansu u naticanju za ovaj posao ni jednoj drugoj firmi, stavljajući preudijenciju da bolji ponuđač neće postojati?
  4. Koliko će za period od 15 GODINA, na koliko je ugovor parafiran, budžet grada biti oštećen?“

Oni su uputili pitanja i budućem gradonačelniku Požarevca:

  1. „Poštovani grdonačelniče, da li će te se pozabaviti ovom tematikom i sprečiti štetnost ovakvog ugovora po grad?
  2. Hoćete li stati uz zaposlene sugrađane ili je partijska poslušnost i podobnost neprikosnovena?“

„Iako znamo da Vam mandat nije najsjajnije otpočeo, obzirom na stranačkog kolegu, koji je pod dejstvom alkohola, imao udes upravljajući službenim vozilom grada Požarevca, van radnog vremena, te da se nedugo potom pojavljuje ova frapantna odluka o dodeli sredstava za prevoz putnika, nadamo se da će te obzirnije reagovati u odnosu na dosadašnjeg gradonačelnika…“ – stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari