Foto: www.mpzzs.gov.rs

Ministar je za RTS rekao da je pokrenuta prekršajna prijava protiv uvoznika koji je načinio grešku. Prema rečima Nedimovića  na sajtu ministarstva poljoprivrede biće objavljene sve analize laboratorijske paradajza iz kojih se vidi da je on potpuno ispravan i pogodan za ljudsku upotrebu.

Ministar je naglasio da je u pitanju greška uvoznika, kao i da se tačno zna koji uvoznik je načinio grešku.

„Ta stvar koja se desila je greška uvoznika koji je pogrešno deklarisao i zbog toga smo mi pokrenuli prekršajni postupak protiv uvoznika“, rekao je Nedimović. Dodao je da će protiv još jednog uvoznika biti pokrenut prekršajni postupak, kao i protiv jednog inspektora.

„Imamo i jednog našeg inspektora koji je od 4.000 gajbi koje se nalaze u jednom šleperu, pazite u jednom šleperu ima 25 tona, dve gajbice su imale sporan naziv i on će biti sankcionisan“, ukazao je Nedimović.

Istakao je da se zbog toga ide u vanrednu kontrolu svih inspektora, kao i da će rezulatati te kontrole biti poznati sledeće nedelje.

„Aposlutno javnost mora da bude u svakom trenutku informisana šta se dešava, bezbednost hrane je jedan od najvećih prioriteta za jednu naciju“, naglasio je ministar.

Naglasio je da su kontrole redovne, kao i da svako greši, ali da to ne opravdava. Tvrdi da će se procedure dodatno pojačati.

„Moramo biti svesni situacije kolike su to količine robe, vama se nekada desi na jednom prelazu da vam dođe 50 šlepera, da li možete svaku gajbu da pregledate“, rekao je Nedimović.