Neuspešna prodaja JAT Tehnike 1Ilustracija Foto: FreeImages / Jason Morrison

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je da je prodaja JAT Tehnike proglašena neuspešnom, jer nije dostavljena nijedna prijava za učešće u javnom nadmetanju.

Poziv za prikupljanje ponuda za privatizaciju JAT Tehnike objavljen je 24. juna, a zainteresovani su mogli da se jave do 31. jula, navedeno je na sajtu Ministarstva privrede.

Komisija za sprovodjenje postupka prikupljanja ponuda za javno nadmetanje je 1. avgusta konstatovala da do isteka propisanog roka nije dostavljena nijedna prijava za učešće u postupku.

Početna cena za prodaju JAT Tehnike, preduzeća za održavanje i popravke aviona, iznosila je 20,5 miliona evra, a zainteresovani je trebalo da uplati depozite od dva miliona evra.

Kako je objavljeno u izveštaju ovlašćenog procenitelja, najviša vrednost JAT Tehnike u rasponu procenjene fer tržišne vrednosti kapitala koji je bio ponudjen na prodaju na kraju prošle godine iznosila je 20.498.762 evra.

Predmet prodaje bilo je 99,3 odsto ukupnog kapitala JAT Tehnike, od čega je najviše kapitala u vlasništvu Republike Srbije – 95,4 odsto, a po nekoliko procenata su vlasništvo republičkog PIO fonda, odnosno Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, dok vlasništvo ispod jedan odsto imaju Nacionalna služba za zapošljavanje, Opština Pećinci i Opština Arađelovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari