Nikolić: Telekom treba da proširi usluge 1

Telekom je javno preduzeće koje je, pored dva mobilna operatera, najviše izloženo konkurenciji na vrlo kompetitivnom tržištu, ocenila je glavna urednica magazina Ekonometar i Biznis Radojka Nikolić.

Ona smatra da Telekom zato mora da se bori za održavanjem na tržištu, što se očito planira kroz razvoj i kupovinu kablovskih operatera.

To je dobro, jer većina kompanija u svetu mora na taj način tržišno da ojača, objasnila je Nikolić u Jutarnjem programu RTS. Prema njenim rečima, to je prava kompetitivnost tržišta i normalno je da svako traži mogućnost tamo gde su mu najbolje šanse za razvoj.

Kad je kod nas najavljena kupovina kablovskog operatera u smislu jačanja pozicije na trištu, podsetila je Nikolić, odmah su pljuštale ocene da će to ići preko leđa poreskih obveznika.

Neverovatno je koliko smo kontradiktorni, s jedne strane, ako državna kompanija ne ulaže u razvoj, komentariše se kako pare, umesto u razvoj, idu u sponzorstva i neke druge namene, a kada se reši da se ulaže u razvoj, onda su komentari kako se pare poreskih obveznika troše na ulaganje, ukazala je Nikolić.

Ona je predvidela da kod nas sledi ukrupnjavanje na tržištu i ocenila da bi bilo dobro da Telekom iskoristi taj trenutak i na taj način proširi svoje usluge i poveća vrednost kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari