Nova prodaja Jugoremedije 1Foto: Miroslava Pudar

Nova prodaja fabrike lekova Jugoremedija oglašena je za 17. januar.

Rešenjem stečajnog upravnika Radovana Savića prodaja će se obaviti metodom neposredne pogodbe a rok za dostavljanje ponuda je 13. januar do 14 časova.

– Predvideli smo mogućnost da se ponude mogu poboljšati u razgovorima, koji će se obaviti sa potencijalnim ponuđačima za kupovinu a o svemu će odlučivati Odbor poverilaca. Imali smo prodaju neposrednom pogodbom pre dva meseca, kupci su uplatili depozit i otkupili konkursnu dokumentaciju ali zbog pritužbi poverilaca odložena je prodaja neposrednom pogodbom – objašnjava stečajni upravnik Radovan Savić.

Od kada je otišla u stečaj, decembra 2012. godine, Jugoremedija je sedam puta prodavana javnim nadmetanjem i nijednom nije bilo kupaca, upozoravaju iz Odbora poverilaca ove fabrike.

– Prvi put kada je oglašena podaja neposrednom pogodbom u novembru prošle godine, kupci su se javili. Sledeća prodaja u decembru bila je javnim nadmetanjem i nije uspela. Očigledno da je neposredna pogodba jedini način da se fabrika proda – komentariše Vladimir Pecikoza, predsednik Odbora poverilaca Jugoremedije.

Zrenjaninska „Jugoremedija“ prodaje se kao pravno lice. Imovinu „Jugoremedije“ čine industrijski kompleks, upravne zgrade, pomoćni objekti, kao i stan u Zrenjaninu, intelektualna svojina – 24 žiga, 28 motornih vozila, inventar i zalihe. Pravo na učešće u postupku prodaje imaju sva pravna i fizička lica koja otkupe prodajnu dokumentaciju za 100.000 dinara i uplate šest miliona dinara za učešće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari