Novi programi na selu 1Foto: sabac.rs

U Ministarstvu poljoprivrede ugovor o dodeli bespovratnih sredstava u okviru Konkursa za sprovođenje programa ravnomernog regionalnog razvoja potpisao je zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović.

Zemljoradnička zadruga „Profi – Agrar 2018“ iz Slatine dobila je sredstva za nabavku sušare u kojoj će se sušiti voće i povrće,  da bi se daljom obradom dobijao proizvod u prahu namenjen prehrambenoj industriji za plasman na domaće i inostrano tržište. „Natura Balkanika“ iz Dobrića, koja se bavi gajenjem, proizvodnjom i sušenjem lekovitog bilja, zahvaljujući ovim sredstvima nabaviće opremu za uzgoj, kao i sušaru za lekovito bilje. Na ovaj način obe zadruge unaprediće svoje poslovanje.

– Grad Šabac je u njima prepoznao primere dobre prakse koji mogu biti podsticajni za sve poljoprivrednike našeg kraja i nastaviće da im bude pouzdan partner u njihovom daljem radu i razvoju, poručio je zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović.

Inače, Šabac ulaže u profitabilne programe u agraru. Tako je subvencionisano bušenje  dubinskih bunara u Pocerini, što je dovelo do povećanja proizvodnje jagoda na hiljadu hektara, podeljene su i sadnice trešanja  koje će biti otplaćene kada dođu na pun rod, mladi pčelari dobili su besplatno po pet košnica, takođe besplatno se osemenjavaju kvalitetne sorte svinja.

Projekat„Razvoj Šapca pomeri građana” se realizuje uz pomoć sredstava izbudžeta Grada Šapca.Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavoveorgana koji je dodelio sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari