Novi transportni sistem dugačak 10 kilometara 1Ilustracija: CINS

Na Površinskom kopu „Drmno“ počela je proizvodnja uglja posle remonta osnovne rudarske mehanizacije i izmeštanja sistema za odvoz uglja.

Posao je završen u planiranom roku. Remontovano je ukupno osam mašina, postrojenja i opreme na drobilani, a novi transportni sistem dugačak je preko 10 kilometara.

Najveći i najteži poslovi odrađeni su u sklopu projekta izmeštanja sistema za transport uglja na istočnu stranu kopa. Preseljeno je više transportera i preneto na hiljade tona opreme. Izmešteno je i ponovo povezano više kilometara visokonaponskih i drugih energetskih kablova. Postavljeni su kilometri transportera, traka i urađen je veliki broj sastava na njima.

Radilo se bez predaha, po 12 sati i tokom vikenda, na visokim temperaturama i u prašini. Zaposleni na Površinskom kopu „Drmno“ odradili su najveći deo posla, ali su imali i pomoć kolega iz PD „Prim“, Kosovo Obilić, „Ansal stila“ i „Kolubara Univerzala“. Svi su se potrudili da se poslovi završe u predviđenom roku. Novi transportni sistem dugačak je preko 10 kilometara.

– Ovaj posao može se porediti sa aktivnostima koje smo imali za vreme poplava pre nekoliko godina na kopu. Možda je ovoga puta bilo i teže odraditi sve aktivnosti nego za vreme poplava, jer smo vremenski bili ograničeni. Poseban problem pravio nam je hronični nedostatak dizalica i mašina pomoćne mehanizacije. Bilo je skoro nemoguće uskladiti sve radne operacije koje su se izvodile uporedo na ugljenom sistemu, proizvodnom procesu, na remontu jalovinskih rudarskih sistema, kaže Dragoslav Slavković, direktor kopa „Drmno“. On dodaje da su, s obzirom na ove činjenice, bili prinuđeni da svakodnevno utvrđuju prioritete raspoređivanja pomoćne mehanizacije.

– Radili smo pod velikom tenzijom i stalnim razmišljanjem da li će sve biti urađeno na vreme i kako treba. Želeo bih da čestitam svima na ovoj radnoj pobedi, koja je ostvarena uz veliki napor, odricanja i zahvaljujući profesionalnom odnosu prema poslu i obavezama svih zaposlenih, ističe Slavković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari