Objavljen poziv za finansijskog savetnika Komercijalne banke 1Foto: Aleksandar Veljković

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je danas poziv za dostavljanje izjava o zainteresovanosti za izbor finansijskog savetnika za prodaju udela Republike Srbije u Komercijalnoj banci a.d. iz Beograda.

„Od savetnika se očekuje da nakon detaljno izvršene analize prilika na tržištu, različitih modela privatizacije, kao i analize konkurencije na tržištu, predloži najbolju moguću strategiju i način prodaje akcija Komercijalne banke a.d. u vlasništvu Republike Srbije, sa ciljem izbora pouzdanog partnera i maksimizacije efekata od prodaje kapitala“, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Dodaje se da je potrebno da zainteresovane firme imaju značajno iskustvo u privatizaciji banaka, kao i da raspolažu timom iskusnih eksperata. Finansijski savetnik će biti izabran metodom izbora na osnovu cene i kvaliteta, a zahtev za dostavljanje ponuda biće dostavljen firmama koje uđu u uži izbor.

Poziv za dostavljanje izjava o zainteresovanosti objavljen je na internet stranici Ministarstva finansija, u dnevnom listu „Politika“ i u „Fajnenšl Tajmsu“, a rok za dostavljanje izjave o zainteresovanosti je 12. novembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari