Oko trideset kompanija odazvalo se na tender za prugu 1Foto: Aleksandar Veljković

Na međunarodni tender za modernizaciju pruge Jajinci – Mala Krsna i stanice Mala Krsna, koji je 1. juna objavila „Infrastruktura železnice Srbije“, do sada se prijavilo skoro trideset domaćih i inostranih kompanija.

U saopštenju se navodi da se deonica Jajinci – Mala Krsna, duga je oko 59 kilometara, nalazi na železničkom Koridoru 10.

Radovi na ovoj deonici, procenjene vrednosti od 50 miliona evra, finansiraće se iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a očekuje se da počnu krajem ove godine i da se završe u roku od osamnaest meseci.

Do sada su tendersku dokumentaciju otkupile kompanije iz Srbije, Austrije, Španije, Turske, Indije, Kazahstana, Bugarske, Rusije, Slovenije, Češke i Indije, a očekuje se još prijava narednih dana, s obzirom da procedura i dalje traje.

Infrastruktura železnice Srbije“ podseća da je predtenderski sastanak prvi put organizovan na originalan i specifičan načinn i da su predstavnici svih kompanija koje su otkupile tenderesku dokumentaciju novim elektromotornim vozom „Štadler“ obišli deonicu pruge Jajinci – Mala Krsna, upoznali se sa trasom i na licu mesta i informisali se o svim detaljima od značaja za projekat.

Potencijali izvođači radova obišli su i železničke stanice Jajinci, Beli Potok, Zuce, Vrčin, Lipe, Mala Ivanča, Mali Požarevac, Umčari, Vodanj, Kolari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari