Opozicija protiv prodaje PKB 1Foto: FoNet/ Beoinfo

Zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini grada Nikola Jovanović zatražio je danas od vladajuće koalicije da organizuje sveobuhvatnu javnu raspravu o sudbini Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), čiju prodaju vlast najavljuje za avgust.

Uz ocenu da prodajom PKB vlast nastavlja uništavanje Beograda i Srbije, Jovanović u pisanoj izjavi najavljuje da će zato odbornici „Saveza za Srbiju“ od gradonačelnika Zorana Radojičića zahtevati da zatraži hitnu sednicu gradske skupštine, imajući u vidu stratešku važnost kombinata.

Jovanović upozorava da se takvo preduzeće, koje obuhvata 17.000 hektara najkvalitetnijeg poljoprivrednog zemljišta i zauzima gotovo čitavu beogradsku levu obalu Dunava, ne prodaje u normalnim društvima ishitreno, bez ozbiljne javne rasprave o njegovoj daljoj sudbini.

Smatramo da bi klasična privatizacija u ovom momentu značila da se PKB defakto poklanja, verovatno unapred poznatom i privilegovanom kupcu, iako je tržišna vrednost njegove imovine veća od 300 miliona evra, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari