Jagodinci ujedinjeni protiv nasilja ali i nuklearnih elektrana 1Foto: JPN

 

Koalicija Jagodina protiv nasilja održala je juče na gradskoj pijaci razgovor sa sugrađanima na temu koliko je za tu sredinu štetna inicijativa izgradnje nuklearnih elektrana.

Jagodinski Ujedinjeni protiv nasilja reagovali su tokom vikenda, kako oni kažu za Danas, na inicijativu poslanika SNS Nikole Radosavljevića iz njihovog grada da se izgradi nuklearna elektrana u ovom mestu.

Kako bi predočili ovu situaciju građanima iz Koalicije Jagodina protiv nasilja organizovali su štandove na jagodinskoj pijaci na kojima su prikupljali potpisie protiv izgadnje nuklearne elktrane u Jagodini.

– Jagodina protiv nasilja, je protiv ove inicijative SNS, pogotovo što je ova inicijatova inspirisana ličnim motivom na štetu našeg grada. Naime Nikola Radosavljević lobira kod predsednika Aleksandra Vučića za izgradnju nuklearke u Jagodini kako bi on, „pored 20 funkcija koje već ima”, postao i direktor te elektrane, kažu za Danas iz Informativne službe Koalicije Jagodina protiv nasilja.

Takođe, ovom prilikom juče su iz ove opozicione koalicije na jagodinskoj pijaci organizovali razgovore sa sugrađanima na temu dolazećih izbora i predočili Jagodinicima tri uslova opozicije za održavanje izbora upućenih Ani Brnabić.

Jagodinci ujedinjeni protiv nasilja ali i nuklearnih elektrana 2
Foto: JPN

O obe ove teme, građanima se u ime koalicije obratio Petar Jovanović, zamenik predsednika Izvršnog odbora Demoktatske stranke čiji je govor uživo prenošen preko fejsbuk profila JPN tako da je, po njegovim rečima, i širi auditorijum mogao da čuje teme koje poslednjih nedelja tište građane Jagodine.

Da podsetimo, kao što je Danas već više puta pisao Koaliciju JPN u ovom gradu čine: Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Novi DSS, Ekološki ustanak, Socijaldekmokratska stranka i ProGlas – Jagodina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari