I ove godine zbog vlasti Srednja škola dočekala nespremna niske temperature: Topola protiv nasilja 1Foto: Topola protiv nasilja

 

Kao i svake godine i ove zime učenici i profesori Srednje škole Kralj Petar Prvi u toku nastave se smrzavaju, poručuju sa opozicione liste Topola protiv nasilja za lokalne izbore.

– Gasifikacija je i ove godine zaobišla srednju školu iako je direktor škole početkom godine najavio gasifikaciju za narednu sezonu, odnosno da će biti toplo od ove zime. Ništa nije urađeno. I dalje se škola greje na loš ugalj a kotao je iz 1966. godine. Zaposleni tvrde da kotao nije bezbedan i da može da izazove katastrofu, kaže za Danas Dragana Marinković, kandidatkinja za opštinsku odbornicu ove liste.

Po njenim rečima „Opština ne ulaže u srednju školu”

– Učenici nemaju normalne uslove za nastavu i zato svake godine sve manje dece koja završe 8. razred se upisuje u ovu školu. Deca beže iz Topole i retko koje se vrati da živi u njoj. Prioritet ima kaldrmisanje do kuća podobnih a o deci niko ne vodi računa, ističe ona.

Prvi projekat vezan za srednju školu nakon promene ove loše vlasti, po članovima koalicije Topola protiv nasilja, biće upravo gasifikacija iste.

– Kako nam deca više ne bi bežala iz Topole i kako bi imala iste uslove kao zaposleni u zgradi opštine ili neke druge javne ustanove, zaključuju u svojoj predizbornoj kampanji iz koalicije Topola protiv nasilja.

Na lokalnom nivou koaliciju Topola protiva nasilja čine Stranka slobode i pravde i Narodni pokret Miroslava Aleksića.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari