Neophodno saniranje od gradskih bioskopa do klizišta u Grošnici: Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac 1Foto: Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac

 

Lista opozicione koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac u svojoj predizbornoj kampanji posebnu pažnju posvetila je objektima i lokacijama koji nisu sanirani i koji su ruinirani, po njima, nemarom i neradom lokalnih vlasti od stanja sala nekadašnjih gradskih bioskopa do klizišta u naselju Grošnica.

Bioskop „Šumadija” je, kao i bioskop „Pionir” jedan od realnih pokazatelja nemara gradskih vlasti za kulturu smatraju Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac.

– U Kragujevcu nema adekvatnog koncertnog prostora, glavno čvorište za održavanje kulturno umetničkog programa je sala Prve Kragujevačke gimnazije, i novootvorena galerija Đura Jakšić koja sa svojih 35 stolica ne moze podrzati bilo kakav vid kulturno umetničke produkcije, ističe Ognjen Savić, kandidat za odbornika ove koalicije na lokalnim izborima.

On je juče na konferenciji za štampu Ujedinjenih protiv nasilja – Nada za Kragujevac ne samo podsetio da su obe ove sale totalno ruinirane već i da ova koalicija ima plan i obećava njihovu rekonstrukciju.

– Mi iz koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac obećavamo da možemo da uradimo rekonstrukciju Šumadije i Pionira kako bi Kragujevac dobio multifunkcionalne dvorane, kako bi FILUM, koji ima mnogo mladih izvođača imao gde da organizuje nastupe, rekao je Savić na obraćanju javnosti i medijima odborničkih kandidata ove kolaicije.

Takođe, po njegovim rečima neophodno je obezbediti kvalitetne sale i prostore kako bi se muzičke manifestacije, tipa jazz festivala, festivala kamernih horova ili festival Dragiše Nedovića, održavali u adekvatnom prostoru i kako bi grad Kragujevac zaista postao prestonica kulture, što ovaj grad i zaslužuje.

– Zato, glasajte za broj 10 i podržite nas na narednim izborima i oslobodimo kulturu grada od mraka koji se zove srpska napredna stranka, poručio je Ognjen Savić.

Neophodno saniranje od gradskih bioskopa do klizišta u Grošnici: Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac 2
Foto: Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

Dan ranije predstavnici koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, obišli su Grošnicu i sa meštanima porazgovarali o jednom od najvećih aktuelnih problema sa kojim se suočavaju stanovnici ovog prigradskog naselja – klizišta na glavnom putu, koje i posle pet meseci od poplava nije sanirano.

– Uprkos brojnim obećanjima gradskih čelnika, kao i gradonačelnika u ostavci, klizište do danas nije sanirano, pa su meštani ovog velikog naselja maltene odesečeni od grada, istakao je na licu mesta Veroljub Stevanović, kandidata za odbornika sa liste Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac i prvorangirani na njoj za lokalne izbore.

Stevanović je podsetio da, istovremeno, pošto je put zatvoren, saobraćaj u ovom naselju je preusmeren preko naselja Ćava, ulicom Vlade Nedeljkovića, koja je loše asfaltirana, uska, neuslovna, bez kišne kanalizacije i trotoara.

– Ovom ulicom prolazi mnogo automobila, teški kamioni i autobusi, dok istovremeno njom prolazi veliki broj dece koja pešice idu u obližnju školu, naveo je Stevanović.

Ujedinjena opozicija obećava da će se, kako je i Veroljub Stevanović istakao, da će se kada pobede na narednim izborima, ovakvi i slični problemi rešavati u najkraćem mogućem roku.

– Jer, Opština Kragujevac mora biti na usluzi svim građanima, bez obzira da li je u pitanju grad ili prigradska i seoska naselja, smatra on.

Da podsetimo koaliciju Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac na lokalnom nivou čine gradski odbori sedam opozicionih stranaka: Stranka slobode i pravde, Zajedno za Šumadiju, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke, Nove demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove kraljevine Srbije i Pokret slobodnih građana.

U svojoj kampanji za lokalne izbore odbornički kandidati Ujedinjenih protiv nasilja – Nada za Kragujevac na svakodnevnim konfereancijama za štampu na brojim lokacijama skreću pažnju na najveće probleme koji muče Kragujevčane i po njima ukazuju na nesposobnos i loš rad aktuelnih gradskih vlasti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari