Kragujevac je paralizovan korupcijom: Ujedinjeni protiv nasilja 1Foto: Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac

 

Kragujevac je paralizovan korupcijom do te mere da ni najobičniji radovi ne mogu da se izvedu bez probijanja rokova, kašnjenja i upropašćavanja života Kragujevčana, poručili su juče na konferenciji za štampu lideri koalicije „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac”.

Po njihovim rečima „firme koje dobijaju poslove u Kragujevcu” su isključivo firme koje su bliske Srpskoj naprednoj stranci, obično su te firme bez referenci za poslove koje dobijaju.

Zbog takvog odabira izvođača se i probijaju rokovi završetka radova, a sa druge strane te firme angažuju druge podizvođače jer nisu kadre za posao, ali su kadre da dobiju posao i zbog toga imamo preplaćene projekte, kažu Ujedininjeni protiv nasilja.

– Našem gradu, našim građanima dugujemo danas da kažemo da mi možemo da zaustavimo korupciju u našem gradu i da ćemo ispitati sva plaćanja iz budžeta, rekao je ispred ulaza u TC Radnički Dalibor Jekić, kandidat za odbornika liste „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac”.

Oni, kao koalicija garantuju osnivanje kragujevačkog antikorupcijskog tima koji će angažovati stručnjake iz različitih oblasti.

Taj tim će poništiti štetne ugovore i naplatu kazne ili odšteta načinjene gradu takvim ugovorima i pokrenuti krivične postupke zbog toga.

Kragujevac je paralizovan korupcijom: Ujedinjeni protiv nasilja 2
Foto: Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

Takođe, antikorupcijski tim će obaviti proveru konkursa i fiktivnih društava/udruženja koja su na njima dobijala novac iz budžeta, izvršiti procesuiranje odgovornih za naplatu proneverenih budžetskih sredstava.

Vršiće i nadzor nad budućim radom gardske uprave i javnih komunalnih preduzeća.

– Vlast koju je predvodio gradonačelnik Nikola Dašić, a koji je i novi kandidat za gradonačenika je bila loša po građane Kragujevca, često je plaćala projekte po znatno višim cenama od realnih, a primer su preplaćeni projekati koji se nalaze ispred nas, Trg Radomira Putnika i Gradske tržnice. Zbog toga što su određeni projekti preplaćeni Kragujevčani su ostali bez brojnih asfaltiranih ulica. Kragujevcu je potrebna odgovorna vlast, poručio je Dalibor Jekić.

Da, mi možemo da budemo grad u kojem je korupcija iskorenjena, slogan je koalicije „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac”.

Lista koalicije „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac”, počela je sa kampanjom prošle nedelje. Za sada, njihova kampanja se odvija na mestima u gradu na kojima, po njihovom mišljenju postoje problemi koji iritiraju Kragujevčane ili nerealizovani, obećani projekti loaklnih vlasti.

Do sada, u kampanji „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac” takve skupove su održali u centru grada na raskrsnici „kod Saobraćajca”, na pijaci u Stanovu, kod Sokolane u Staroj radničkoj koloniji i ispred TC Radnički.

Novu konferenciju za štampu „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac” održaće danas u 11 sati ispred zgrade Druge kragujevačke gimanizuje na kojoj će na temu nikada završenog zdanaj FILUM-a govoriti Slađana Radisavljević, kandidat za odbornika na listi ove kolaicije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari