"Izađite na TV duel, ako smete": Bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović odgovorio Nikoli Dašiću, gradonačelniku u ostavci 1Foto: Z. S. M.

Kampanja koalicije „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac”, otpočela je krajem prošle nedelje na ulici u centru grada a lideri ove, jedne od dve opozocione liste na lokalnim izborima, naglasili su da su „predizborni radovi” na ovoj ulici i raskrsnici „izazvali saobraćajni kolaps” koji je revoltirao Kragujevčane.

Na njihove izjave, reagovao je početkom vikenda gradonačelnik Kragujevca u ostavci, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca i član predsedništva Srpske napredne stranke demantujući njihove navode iznete u tekstu „Predsednik Vučić otvara obnovljenu nadstrešnicu tržnice, odsustvo planiranja i vizije SNS-a izazvali kolaps: Počela kampanja koalicije Ujedinjeni protiv nasilja u Kragujevcu”.

Njegov demanti Danas je preneo u celosti.

Pak, Dašićev demanti izazvao je demanti demantija Veroljuba Stevanovića, narodnog poslanika POKS-a, koji je ispred pokreta Zajedno za Šumadiju (ZZŠ) prvi na listi koalicije „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac” za lokalne izbore.

– Gospodine Gradonačelniče u ostavci, čudim se da ste se usudili da reagujete na ovaj način nakon objavljivanja kampanje „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac” reagovao je Stevanović na Dašićev demanti u Danasu.

I njegov demanti demantija prenosimo u integralnoj verziji.

„Čudim se jer nisam očekivao da ,,krenete u negativnu kampanju na mene lično, sagledavajući dosadašnje naše odnose, koji su politički bili suprotstavljeni ali lično korektni.

Nisam nameravao da u kampanji prema Vama uputim ni jednu negativnu reč lično, smatrao sam da to ne treba da činim, a da o svemu,pa i o nama dvojici naravno,treba da sude građani sagledavajući naš rad u nekom periodu. Ali Vi,prema oprobanom naprednjačkom, bolje reći radikalskom maniru, ,,krenuste” lično na mene, pa O.K. sami ste izabrali dalji tok naših odnosa-pa da krenem:

Čudim se da nakon četiri godine vlasti, četiri godine skrivanja od svih, svakoga,od problema, od građana Kragijevca, proradi u Vama nešto muško, autoritativno, pa da se usudite da progovorite na ovaj način, ovako kao navodni znalac, kao veliki radnik i tobože izgraditelj našega grada koji je, po Vama,do Vašeg dolaska na vlast, u svemu bio devastiran.

E pa da Vam ja na te Vaše zlurade gluposti odgovorim.

Prvo vidim da ste onako na daljinu postali hrabri pa me direktno napadate, iz čista mira, a da to nikada niste smeli da učinite kada sam bio u Vašoj blizini, dakle u prilici da Vam odgovorim. Pa pošto je tako da ja Vama ponešto kažem,ja koji sam, po Vama ,,debelo ukopao,” Kragujevac.

,,Veliki” eks Gradonačelniče, Kragujevac je u moje vreme bio drugi grad u zemlji odmah posle Beograda, prvi u sportu, a zatekli smo ga kada smo došli na vlast 2004. godine na 137. mestu. Tako je bilo sve do 2014. godine kada ste na silu oteli vlast bez izbora i tada grad kreće u sunovrat.

Pominjete i hvalite se investicijama u gradu, a ni jednu kapitalnu nije uradio grad već država (Palata pravde, Data centar, stanovi na Deninom brdu…). Pitam Vas čijim parama je urađeno ovo što je država izgradila, nisu li to naše pare i nije li red da i ovaj grad dobije nešto od ove države, a ne da se stalno zaobilazi.

Navedite mi jednu kapitalnu investiciju koju ste uradili? Niste ni jednu, a bolje da niste ni započeli, jer i ono što ste započeli niste u stanju godinama da završite.

To ste vi, to su činjenice,činjenice koje govore o Vama, Vašem radu, Vašem angažovanju, znanju.

Na vlasti ste onoliko koliko smo bili i mi, gotovo 10 godina i šta to ostaje iza Vas: nedovršena pijaca sa nepoznatim datumom završetka,dve urađene fasade, trg ispred zgrade Suda (tačnije deo trga, jer trg je i prostor kod Krsta, Vagona, Robne kuće), ulice su pune rupa, polu-prohodni trotoari, devastirana sela, urbanistički unakažena naselja…

Šta bi sa trgom Mala vaga, Ulicom kneza Miloša, bunarima i domovima kulture u selima, agrarnim budžetom? Šta bi sa Fijatom gospodine Dašiću, sa Arsenalom, sa nepokošenom travom, Šumaricama, malim parkom kod pijace, mostovima…? I šta bi sa silnim obećanjima,obećanim a ne ispunjenim? Da ne nabrajam,Vi nabrajate i dalje u svakoj kampanji i Klinički centar i stadion i Severnu obilaznicu…? Sve nešto očekujem da će te uskoro zamajavati građane Kragujevca putem do Marsa, a da ne trepnete.

Mogao bi do ujutru da nabrajam Vaša obećanja i gluposti, ali neću, samo ću da Vas pitam koliko košta investicija Gradske pijace koju radite već četiri godine i koliko košta Trg Radomira Putnika? Koliko ste platili i kome sve, kako su vršene javne nabavke za ove dve investicije, za projektovanje i za izgradnju? Recite to ako smete sada u kampanji,pa da malo ,,razveselite,” naše sugrađane.

E sada malo o našoj vlasti gospodine Dašiću. 2004-te smo osvojili vlast na direktnim izborima. Kragujevac je u to vreme bio 137. Grad u Srbili, zvali su nas „dolina gladi”. Ubrzo je postao grad budućnosti, a godinu dana iza toga drugi grad u zemlji, odmah iza Beograda i prvi u sportu.

Ja koji sam ga onako kako Vi stručno i znalački kažete,,debelo ukopao,” sam „glavni krivac” – priznajem.

Priznajem da smo u to vreme izgradili zatvoren bazen, pijacu na Aerodromu, Šarenu pijacu u jednoj godini (obe po 10.000 kvadrata) gradskim sredstvima, kao i Ambulantu br. 4 i zgradu Hitne pomoći, iako je to bila obaveza države. Takođe i fiskulturnu salu sa kuglanom i streljanom u Drugoj gimnaziji, fiskulturnu salu O.Š. ,,Sveti Sava” prilaze gradu, nove ulice sa kanalizacionom i vodovodnom mrežom, most preko Lepenice…

Kod nas nije bilo nepokošene trave, rupa po ulicama, prepunih kontejnera a u sportu smo bili neprikosnoveni, sa manje para nego što Vi ulažete bez rezultata. Došao je Fijat, grad je bio grad, a ne palanka kakvi polako postajemo.

Za Vašu informaciju gospodine Dašiću Ambulanta br. 4 i zgrada Hitne pomoći su nas koštale tri miliona evra što je dvostruko manje nego što će nas koštati Trg Radomira Putnika i mnogo manje od Vašeg „Skadra na Bojani” -Tržnice, koju rekonstruišete toliko dugo i nećete je završiti u roku kojim obmanjujete sugrađane.

Elem, eks Gradonačelniče, hajde malo u kampanji u Vašem studiju na Vašoj televiziji nas dvojica da popričamo o svemu ovome, pred našim sugrađanima, pa neka oni prosude o svemu.

Stekao sam utisak da ste naprasno dobili hrabrost da na ovaj način napišete tekst o početku naše kampanje, pa se iskreno nadam da ćete prihvatiti ovaj moj izazov i ući zajedno sa mnom u studio Vaše televizije, sa Vašim velikim novinarima.

Imajte malo hrabrosti, nemojte se sakrivati iza Rektora i direktora Kliničkog centra, svi znamo da ste Vi kandidat za Gradonačelnika.

"Izađite na TV duel, ako smete": Bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović odgovorio Nikoli Dašiću, gradonačelniku u ostavci 2
Imajte hrabrosti, nemojte se sakrivati iza Rektora i direktora Kliničkog centra, svi znamo da ste Vi kandidat za Gradonačelnika – Veroljub Stevanović, ZZŠ Kragujevac Foto: Z. S. M.

Nemojte se bojati, to ništa ne boli, tamo ćemo se malo gledati u oči, sučeliti argumente, pokazati koliko smo spremni, koliko znamo iz svih oblasti, tamo ćemo pokazati našim sugrađanima jesmo li dostojni da obavljamo tako važnu funkciju kakva jeste funkcija Gradonačelnika.

Da Vas unapred pripremim – tamo ćemo pričati o korupciji, nameštanju tendera, dogovorenim cenama, bazenima u nečijim dvorištima, naručenim projektima, ugovorima bez tendera i tako dalje i tako dalje…

I na kraju gospodine Dašiću, nismo mi kampanju počeli sa novog Trga, već u centru u ulici Nikole Pašića, čudeći se vašoj bezobzirnosti, bahatosti i gluposti da zarad predstojeće kampanje zatvorite ulicu mesec dana i saobraćaj u gradu dovedete u kolaps. Na Trgu ćemo tek biti, to će biti prilika da ukažemo na Vašu nestručnost, bezobzirnost, nebrigu i naročito na korupciju, koja je u izgradnji Trga više nego očigledna, završava Veroljub Stevanović, za Danas, svoj demanti demantija Nikole Dašiča.

Takođe, u svom obraćanju javnosti i medijima Stevanović, reaguje i na p(r)ozivanje koalicije ,,Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac” koju Nikola Dašić u svom demantiju naziva skraćenicom UKOP.

– Tačan naziv naše liste gospodine Dašiću je ,,Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac”, a to Vaše UKOP, kako nas nazvaste, može da znači za vas koji ste sada na vlasti, baš to UKOP“, zaključuje Stevanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari