"Nemam informaciju da Vučić dolazi da otvori pijacu": Dašić demantuje navode iz teksta o početku kampanje koalicije Ujedinjeni protiv nasilja u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

Na tekst, objavljen juče na portalu Danasa „Predsednik Vučić otvara obnovljenu nadstrešnicu tržnice, odsustvo planiranja i vizije SNS-a izazvali kolaps: Počela kampanja koalicije Ujedinjeni protiv nasilja u Kragujevcu” reagovao je Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca i gradonačelnik u ostavci, član predsedništva Srpske napredne stranke.

Demanti Nikole Dašića prenosimo u integralnoj verziji:

„Demanti na tekst „Predsednik Vučić otvara obnovljenu nadstrešnicu tržnice, odsustvo planiranja i vizije SNS-a izazvali kolaps: Počela kampanja koalicije Ujedinjeni protiv nasilja u Kragujevcu”

Potpuno sam zatečen nizom neistina objavljenih u jučerašnjem izdanju vašeg lista iznetih od strane koalicije „Ujedinjeni protiv nasilja” u gradu na Lepenici poznatije kao Ujedinjena kragujevačka opozicija („UKOP”).

Kampanju u Kragujevcu „UKOP” je počela sa mesta sa kojim se, kao Kragujevčani pre svega, veoma ponosimo. To mesto upravo dokazuje da se u Kragujevcu radi i gradi. Na prvi pogled reklo bi se da centralni gradski Trg vojvode Radomira Putnika komentarišu neka nova lica, sa novim idejama, kad ono – gle čuda, nosioci „UKOP” liste.

A na listi prednjači ex gradonačelnik sa 14 godina neprikosnovene vladavine. 14 godina u kojima je, a svi Kragujevčani dobro to znaju, debelo ukopao Kragujevac, kao i njegov dugogodišnji saradnik i gradski funkcioner, danas Đilasova produžena ruka u Kragujevcu, nedovoljno umivena da bude prva na listi, ali spremna da stane iza prvopomenutog ex gradonačilnika koga je (onako usput) već izdajnom metodom jednom uklonila sa vlasti. Šizofrena situacija, rekao bih.

Ostaje da se zapita čovek da li je 14 godina bilo malo da se napravi jedan podzemni prolaz ili se o tome nije ni razmišljalo imajući u vidu realno slabu iskorišćenost sličnih podzemnih prolaza u velikim gradovima.

Do juče je po njima bila sporna i neizvesna Gradska tržnica, a danas kada su i sami svesni da će otvaranje pijace biti početkom narednog meseca, pokušavaju da to u potpunosti obezvrede. Razumem – hroničan nedostatak vizije i programa vodi besciljnom čeprkanju po prašini i traženju dlake u jajetu svemu lepom što se dešava u ovom našem gradu.

Svesni tereta koji nosimo kao Srpska napredna stranka, zalaganja i truda koji ulažemo ne bi li naš grad menjao izgled i svrstao se u red najuređenijih gradova, pozivamo vas gospodo iz opozicije da svoju kampanju završite na istom mestu gde ste je i započeli. Tu baš, na centralnom gradskom trgu dostojnom imena junaka vojvode Radomira Putnika.

Usput, probajte da kampanju zasnivate na činjenicama, ne na tračevima. Ja nemam informaciju da predsednik Vučić dolazi da otvori gradsku pijacu, niti smatram da je to realno. Ne zato što neće već zato što bi u tom slučaju pored stotina kapitalnih investicija u Srbiji, novih fabrika, autoputeva, bolnica, železničkih pruga, morao da obiđe i stotine trgova, škola, obdaništa ili novih tržnica.

To nije izvesno, ali je izvesno da će u Kragujevcu otvoriti još mnogo velikih projekata poput novog stadiona Čika Dača, Severne obilaznice, rekonstrukcije Kliničkog centra, brze saobraćajnice ka Topoli ili brze Saobraćajnice ka Čačku. Baš kao što je već otvorio (ili omogućio otvaranje) Data centra, Palate pravde, 970 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, novog gasnog postrojenja u Energetici, niza novih fabrika i institucija. To su činjenice i tačka.

Đilase Dragane, pogrešnu perjanicu za listu u Kragujevcu si odabrao. Bolje da si stavio ovog što ti vodi odbor, njega se bar niko (i ni po čemu) ne seća iz perioda dok je bio većnik za privredu i još po nešto, stoji u demantiju Nikole Dašića, člana predsedništva Srpske napredne stranke poslate listu Danas povodom teksta ‘Predsednik Vučić otvara obnovljenu nadstrešnicu tržnice, odsustvo planiranja i vizije SNS-a izazvali kolaps: Počela kampanja koalicije Ujedinjeni protiv nasilja u Kragujevcu'“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari