Opštinski budžet u Kladovu u 2021. manji za 111 miliona dinara 1Foto: J.B.K.

Budžet opštine Kladovo za narednu godinu bio je tema najpre javne rasprave, a potom i sednice lokalnog parlamenta kada se čulo da je on socijalno i razvojno orjentisan, realno kreiran i izrađen na osnovu projekcije ostvarenja prihoda.

Planiran je na iznos od 810,2 miliona dinara i biće manji za 111 miliona dinara u odnosu na ovu godinu.

Prihodi su izbalansirani i uravnoteženi sa rashodima i usmeren je na poboljšanje kvaliteta života građana, naglašavaju odgovorni.

– To je rezultat aktuelne epidemiološke situacije zbog koje se očekuje manje ostvarenje opštih i prihoda po osnovu donacija od međunarodnih organizacija, naglasio je u ekspozeu Saša Nikolić, predsednik opštine Кladovo, navodeći da se kod opštih prihoda očekuje smanjenje za 41,6 miliona dinara, sopstveni prihodi biće manji za pola miliona dinara, na ime prihoda od donacija međunarodnih organizacija očekuje se minus od 40,4 miliona dinara, dok se umanjenje kod transfera od ostalih nivoa vlasti planira u iznosu od 10,9 miliona dinara.

Kako se to čulo na skupštinskom zasedanju, za investicije u narednoj godini opredeljeno je 121,4 miliona dinara, za sanaciju krovova u osnovnim školama „Stefanija Mihajlović“ u Brzoj Palanci i Srednje škole u gradu obezbeđeno je po osam miliona dinara, a za popravku ulica i puteva, kao i za asfaltne radove 45 miliona dinara.

Za uređenje Tvrđave Fetislam u okviru radova sa partnerima koji učestvuju na obnovi srednjovekovnog zdanja planirano je deset miliona dinara, a dodatnih 4,4 miliona dinara za izgradnju parkovskog mobilijara i rasvete.

Prema rečima nadležnih radovi na izgradnji vodovodne infratsrukture biće finanisrani sa 20 miliona dinara, za tekuće popravke i održavanje objekata mesnih zajednica planirano je pet miliona dinara, dok je deset miliona dinara opredeljeno za izradu projektno-tehničke dokumentacije za kapitalne investicije jer je to zamajac za ulaganja koja će u sledećoj godini biti prioritena, ističu u Opštini Kladovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari