Otkazana tribina o CarGo zbog pretećih mejlova taksista 1Foto: Lj. Bukvić

Tribina „Pravo i preduzetništvo: Slučaj CarGo“, na kojoj je između ostalih trebalo da učestvuje i direktor CarGo Vuk Guberinić, otkazana je danas na Pravnom fakultetu, zbog, kako se navodi u saopštenju, velikog broja pretećih mejlova određenih taksi udruženja.

Taskisti su, kako se naglašava, pretili da će blokirati ulazak na fakultet, onemogućiti održavanje tribine i time ugroziti bezbednost studenata.

„Danas smo kao društvo doživeli poraz jer je jedna obrazovana ustanova koja školuje buduće pravnike, ljude koji treba da brane sve građane od zloupotreba i nezakonitosti, podlegla pritiscima i to ni manje ni više nego pritiscima taksi kartela“, istakao je direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić.

CarGo ističe da je uz studente i da neće podleći pritiscima i pretnjama. U saopštenju dodaju, da će u dogovoru sa studentima Pravnog fakulteta tribinu održati, te da će uskoro o terminu i lokaciji obavestiti javnost.

Studenti Pravnog fakulteta su istakli da ih je veoma iznenadila odluka sekretara fakulteta da otkaže tribinu čak i nakon molbe da se održi zbog velikog interesovanja studenata za slučaj koji se bavi pravnog regulativom i problemima sa kojima se susreće CarGo.

„Pravni fakultet podlegao je pritiscima ljudi koji nemaju nikave veze sa pravom. Kakva se poruka šalje mladim ljudima ovakvim zabranama i gušenjem slobode govora“, istakli su studenti sa Pravnog fakulteta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari