Otpušteni vođa protesta biće vraćen na posao 1Foto: Nikola Erić/FB

Predsednik Sindikata „Sloga“ u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika (ZZZR) u Kragujevcu Nikola Erić, koji je proletos bio jedan od vođa protesta zaposlenih u toj ustanovi protiv pokrenutog i, na kraju, obustavljenog postupka likvidacije ZZZR, i koji je 4. septembra, „zbog kršenja etičkog kodeksa“ dobio otkaz, biće vraćen na posao.

Erić će za svoje „grehe“ biti kažnjen, ali nekom blažom, primerenijom kaznom, ali ne otkazom s posla.

To su, nakon jučerašnjeg sindikalnog protesta ispred ZZZR-a, javno saopštili direktor te ustanove dr Antonio Dimitrovski, koji je početkom meseca potpisao rešenje o otkazu s posla Nikoli Eriću, te predsednik Sindikata „Sloga“ Željko Veselinović.

– Nikola Erić će danas biti vraćen na posao. Sve će da srede njegovi i naši advokati. Biće kažnjen, ali neće da izgubi posao – rekao je juče, nakon protesta i sastanka sa sindikalcima, direktor Dimitrovski, napominjući da je to rešenje „ljudsko i hrišćansko“. Kazao je i da je Nikola Erić „dobar radnik“, ali da se kao sindikalni funkcioner tokom letošnjih dešavanja „nije najbolje snašao“ i da je bilo nekih dezinformacija koje su njega (Dimitrovskog) „pogodile kao čoveka“.

– I Nikola Erić je, koliko sam shvatio, priznao da je pogrešio. Žao mi je što prethodno nismo mogli da se dogovorimo, da kažu – „pogrešili smo, nismo znali koliko se direktor ZZZR-a i gradonačelnik Kragujevca bore za ovu ustanovu – rekao je još Dimitrovski.

Predsednik „Sloge“ Željko Veselinović kazao je da je sastanak sa direktorom ZZZR-a bio „konstruktivan i ljudski“, da je ustanovljeno da je bilo „propusta i grešaka“, kao i manjka komunikacije između sindikata i poslovodstva, što je za posledicu imalo širenje dezinformacija, koje su zloupotrebljene na društvenim mrežama, a čija je žrtva bio Nikola Erić.

– Na kraju smo našli kompromisno rešenje da Erić bude vraćen na posao, da bude neka kazna, ali ne otkaz. Najbitnije je da ZZZR opstane i da Kragujevčani nastave da se ovde leče. Sindikat će učiniti sve da ispravi svoje greške, jer smo svesni svoje odgovornosti zbog toga što nije bili kvalitetne komunikacije sa poslovodstvom u vreme prethodnih dešavanja – rekao je Veselinović, uz konstataciju da će tužbe protiv poslovodstva ZZZR-a, kojima je tražena njihova odgovornost za pokrenuti postupak likvidacije te ustanove biti povučene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari