Otvoren pogon fabrike Jumko u Rudnoj Glavi 1Foto: Instagram/avucic

Pogon fabrike Jumko otvoren je danas u Rudnoj Glavi, kod Majdanpeka, na svečanosti kojoj prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pogon fabrike Jumko otvoren je danas u Rudnoj Glavi, kod Majdanpeka, na svečanosti kojoj prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako su ovih dana preneli mediji, taj proizvodni objekat ima površinu oko 1.000 metara kvadratnih, a izgrađen je za samo dva i po meseca. Jumko je za izgradnju uložio gotovo million evra. U pogonu je zaposleno oko 80 radnica, koje će se baviti šivačkim poslovima.

Precizirano je da je 29 radnica bilo na obuci u Vranju, “a one će obučiti i preostale radnice”, uz koje će biti i tehnolozi Jumka iz Vranja.

U Rudnoj Glavi će se proizvoditi konfekcija i uniforme za pripadnike snaga bezbednosti.

Vučić je, podsetimo, 6. aprila, prilikom vakcinacije u Rudnoj Glavi, izjavio da će “pokušati da dovede nekog stranog investitora za gradnju fabrike u tom mestu”, ali da bi rešenje moglo da bude i da Jumko otvori pogon u Rudnoj Glavi i zaposli 80 do 100 žena”.

Kako je istakao tada, pogon Jumka bi “mogao da se otvori slično kao što je urađeno u Drvaru”, te obećao meštanima da će “ukoliko uspe u tome doći ponovo”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari