Otvorena još jedna Henkel fabrika 1Foto: Fonet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Kompanija Henkel danas je u Kruševcu otvorila Somat fabriku, to je investicija vredna 20 miliona evra, zahvaljujući kojoj će biti otvoreno 50 novih radnih mesta.

Otvaranju nove fabriku prisustvovala je i premijerka Srbije, Ana Brnabić, koja je rekla da je investicija važna, ne samo zbog broja radnih mesta, već i zbog njihovog kvaliteta. Ona je rekla da očekuje da će kompanija Henkel postati jedan od deset najvećih izvoznika iz Srbije.

Ona je podsetila da je Henkel društveno odgovorna kompanija koja je u lokalnu zajednicu do investirala nekoliko stotina hiljada evra, za škole, zdravstvo, putnu infrastrukturu i druge projekte. Dušan Antonijević, direktor fabrike u Kruševcu, podsetio je da Henkel u Srbiji posluje 15 godina, da je investirala više od 200 miliona evra u srpsko tržište i da je ova investicija dokaz strateške uloge fabrike u Kruševcu.

Amabasador Nemačke Aksel Ditman, rekao je da je Henkel vidljiv simbol za sve intenzivniju ekonomsku saradnju Nemačke i Srbije. Kako je rekao, u Srbiji posluje 400 nemačkih kompanija sa oko 44.000 zaposlenih, a želja je da se taj pozitivan trend nastavi i da ojača.

Radimo zajedno sa našim srpskim partnerima na poboljšanju poslovnog ambijenta u Srbiji, kroz sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava. U tome će Nemačka snažno podržati Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji, rekao je Ditman.

U Henkelu, u Kruševcu, radi oko 700 ljudi, od čega je preko agencije  angažovano oko 500 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari