Peronska karta u Beogradu 190, a u Nišu 60 dinara 1Foto:arhiva Danas

Peronska karta na beogradskoj glavnoj autobuskoj stanici nedavno je poskupela za deset dinara i trenutno košta 190 dinara, čime srpska prestonica ima najskuplju cenu stanične usluge u zemlji, pišu danas „Večernje novosti“.

List navodi da je usluga na Beogradskoj autobuskoj stanici gotovo ista kao i u svakom drugom mestu, a da putnici u Beogradu nemaju čak ni besplatan toalet, već moraju da ga plaćaju.

Kako je za Večernje novosti rekla Mirjana Damjanović iz tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, tačno se zna šta sve stanica treba da ispuni, šta je propisano, a postoje i licence za pružanje ovih usluga.

„Za sve to je nadležno Ministarstvo saobraćaja. Oni kontrolišu stanice, uslove, rade kategorizaciju stanica, pa samim tim i da li one pružaju uslugu u skladu sa tim. I cena je određena kategorijom“, rekla je Mirjana Damjanović iz tržišne inspekcije Ministarstva trgovine.

Ona je dodala da Vlada na predlog resornog ministarstva propisuje način utvrđivanja najviše cene stanične usluge.

Cena stanične usluge u Novom Sadu iznosi 130 dinara za udaljenosti veće od 200 kilometara, 60 dinara za udaljenost do 100 kilometara i 20 dinara za destinacije udaljene 50 kilometara.

Na Autobuskoj stanici u Nišu staničnu uslugu preduzeće „Niš ekspres“ naplaćuje 60 dinara, gradjani u Užicu i Kragujevcu peronsku kartu plaćaju 100 dinara, cena te karte u Jagodini je 70 dinara, a u Boru, Majdanpeku i Boljevcu stanična usluga je besplatna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari