Pogačar: Prvo zakon, pa naplata poreza za radnike na internetu 1Foto: Privatna arhiva

Građani okupljeni u Udruženje radnika na internetu će tokom pregovora čvrsto stajati iza zahteva da se krene sa naplatom poreza nakon što se donese zakon, izjavio je za portal Danasa predstavnik udruženja Miran Pogačar.

Odgovarajući na pitanja sa društvenih mreža, Pogačar je ponovio da je osnovni zahtev bio da se sedne za pregovarački sto i da dođe do pune obustave i poništenja rešenja, poziva i zapisnika.

Do sada je prvi zahtev ispunjen i pregovori su u toku, dok je drugi delimično ispunjen.

„Što se tiče naših drugih zahteva, kao što je da se krene u naplatu poreza nakon što se donese zakon, mi i dalje čvrsto stojimo iza tog stava i zagovaraćemo ga apsolutno u okviru pregovora“, rekao je Pogačar.

Prema njegovim rečima, jedini približan problem našem je postojao u Bosni i Hercegovini 2018. godine, gde trenutno postoji prelazno rešenje do donošenja punog zakonskog okvira.

„U Makedoniji su zakon hteli da uvedu 2015. godine. Tu su se ljudi dosta pobunili i stekli neka bolja prava i mogućnosti povodom samog oporezivanja“, istakao je Pogačar.

Kako se udruženje ranije nije pitalo zašto ne plaća porez? Ima li još negde prakse retroaktivne naplate? Odgovore na ova i druga pitanja potražite na zvaničnoj Instagram stranici Danasa – @danas.rs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dnevni list Danas (@danas.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari