Popović: Početak izgradnje industrijskog parka u Borči početkom 2020. 1Nenad Popović Foto: FoNet Zoran Mrdja

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović izjavio je danas da će poćetkom naredne godine početi izgradnja Industrijskog parka u Borči, a da bi u novembru trebalo da bude završeno formiranje zajedničke srpsko-kineske kompanije koja će realizovati taj projekat.

“To će biti najmoderniji industrijsko-tehnološki park u ovom delu Evrope i siguran sam da će lideri inovacija, novih industrija i naprednih tehnologija iz Kine i Evrope biti u tom parku“, rekao je Popović na konferenciji za novinare nakon ministarskog sastanka, koji je održan u okviru četvrte konferencije Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope o saradnji u oblasti inovacija, koja se održava u Beogradu.

On je naveo da je ideja izgradnje parka izazvala veliko interesovanje kineskih kompanija, kao i i njihovih kooperanata iz cele Evrope.

Ministar nauke i tehnologije Kine Vang Džigang rekao je da će park imati industrijski i tehnološki deo i ukazao da će spoj nauke i tehnologije omogućiti dodatni razvoj srpske ekonomije.

Smatra takođe da će industrijski park na Dunavu privući i veliki broj kineskih privrednika da dođu u Srbiju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Popović: Početak izgradnje industrijskog parka u Borči početkom 2020.”

  1. O čemu priča Popović,prvo dovedite minimalac na 500 evra,pa onda zovite investitore.Ovako sa sa ovim minimalcem smo robovi a stranci neće hteti da daju više.Čak i država Srbija sprema zakon da IT stručnjaci u Srbiji od januara imaju daleko manje plate,mnogi se spremaju da odu iz Srbije ako se usvoji taj zakon.Otome treba da pričate Popoviću .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.