Popović: Početak izgradnje industrijskog parka u Borči početkom 2020. 1Nenad Popović Foto: FoNet Zoran Mrdja

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović izjavio je danas da će poćetkom naredne godine početi izgradnja Industrijskog parka u Borči, a da bi u novembru trebalo da bude završeno formiranje zajedničke srpsko-kineske kompanije koja će realizovati taj projekat.

“To će biti najmoderniji industrijsko-tehnološki park u ovom delu Evrope i siguran sam da će lideri inovacija, novih industrija i naprednih tehnologija iz Kine i Evrope biti u tom parku“, rekao je Popović na konferenciji za novinare nakon ministarskog sastanka, koji je održan u okviru četvrte konferencije Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope o saradnji u oblasti inovacija, koja se održava u Beogradu.

On je naveo da je ideja izgradnje parka izazvala veliko interesovanje kineskih kompanija, kao i i njihovih kooperanata iz cele Evrope.

Ministar nauke i tehnologije Kine Vang Džigang rekao je da će park imati industrijski i tehnološki deo i ukazao da će spoj nauke i tehnologije omogućiti dodatni razvoj srpske ekonomije.

Smatra takođe da će industrijski park na Dunavu privući i veliki broj kineskih privrednika da dođu u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari