Potpisan ugovor o obnovi puta Novi Pazar - Tutin 1Foto: FoNet/MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas sa turskom kompanijom “Tašjapi“ komercijalni ugovor o rekonstrukciji puta Novi Pazar-Tutin.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič.

Danas sa turskom kompanijom „Tašjapi“ počinjemo realizaciju projekta vrednog 24 miliona evra. Ugovor koji smo potpisali podrazumeva izradu idejnog projekta, izradu plana detaljne regulacije i izvođenje radova na putu u dužini od 20,5 kilometara, izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je rekonstrukcija puta Novi Pazar-Tutin od izuzetnog značaja za više od 150.000 građana koji žive u tom delu Srbije. Ljajić je rekao da je malo ko verovao da će se ovaj put rekonstruisati, s obzirom da se o tome govorilo godinama unazad.

Ovaj put znači život za građane u tom delu Srbije, jer ih je na stotine ginulo u prethodnim godinama. Rekonstrukcijom puta izbeći ćemo rizičnu slalom vožnju koja je odnosila živote, rekao je Ljajić.

Ambasador Bilgič istakao je da dve zemlje imaju dobre bilateralne odnose i da je ovo prvi od infrastrukturnih projekata čija izgradnja kreće, a očekuje da uskoro počne i realizacija projekta izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo, navodi se u saopštenju.

Mihajlović je izjavila danas da vlast „daje sve od sebe“ da bi deonica Koridora 11 od Uba do Lajkovca bila gotova do kraja godine, kako bi u saobraćaj bio pušten autoput od Obrenovca do Čačka.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Mihajlović je kazala da očekuju odgovor zbog čega je ta deonica ranije pogrešno rađena i da oni koji su loše radili odgovaraju.

Ona je dodala da je naložila da se radovi na deonici Ub – Lajkovac izvode danonoćno, s obzirom da je neophodno da se novoizgrađeni autoput u dužini od 2,47 kilometara gradi ponovo, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari