Poznati rezultati Konkursa za kulturno nasleđe za 2020. godinu u četiri oblasti 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Rezultati Konkursa za kulturno nasleđe Ministarstva kulture i informisanja za 2020. godinu u četiri oblasti objavljeni su danas na sajtu Ministarstva kulture i informisanja, na stranici Konkursi.

Reč je o konkursima u sledećim oblastima:

1) nepokretno kulturno nasleđe;

2) arheološko nasleđe;

3) stara i retka bibliotečka građa i

4) bibliotečko-informaciona delatnost.

Odlukama konkursnih komisija, na pomenuta četiri konkursa podržano je 137 projekata, u ukupnom iznosu od 225.695.000 dinara.

Planirano je da do kraja tekuće nedelje budu poznati i objavljeni rezultati konkursa za preostale tri oblasti zaštite kulturnog nasleđa: arhivsku građu, muzejsko i nematerijalno nasleđe.

Iz Ministarstva podsećaju da je svih sedam konkursa raspisano 21. decembra 2019. godine, ali da je zbog vanrednog stanja usled pandemije virusa Kovid-19 prolongiran čitav postupak.

Ministarstvo kulture i informisanja izražava veliko zadovoljstvo činjenicom da su svi konkursi za finansiranje ili sufinansiranje projekata u ovoj oblasti za 2020. godinu podržani u predviđenim iznosima, bez umanjenja, što će u uslovima korigovanog ukupnog budžeta Ministarstva biti značajna podrška mnogim ustanovama, institucijama i pojedincima koji se bave zaštitom kulturnog nasleđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari