Privremeno zatvorena 16 ugostiteljskih objekata na Kopaoniku i Zlatiboru 1Zlatibor Foto: Nenad Kovačević

Poreska uprava Srbije saopštila je danas da je pojačala kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa tokom novogodišnjih i božićnih praznika u poznatim turističkim destinacijama, pa je tako na Kopaoniku i Zlatiboru privremeno zatvoreno po osam ugostiteljskih objekata zbog utvrdjenih nepravinosti.

Kako je precizirano u saopštenju, na Кopaoniku su uz privremeno zatvaranje objekata, protiv odgovornih lica podnete i prekršajne prijave, a utvrdjene nepravilnosti se odnose na neizdavanja fiskalnih računa i angažovanja lica bez regulisanog radno-pravnog statusa.

Iz Poreske uprave navode i da je, nakon kontrole deset ugostiteljskih objekata na Zlatiboru proteklog vikenda, privremeno zatvoreno njih osam.

Protiv vlasnika tih objekata pokrenut je postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti zbog neizdavanja fiskalnih računa i angažovanja neprijavljenih radnika.

U kontrolama evidentiranja prometa preko fikalnih kasa tokom 2018. godine inspektori terenske kontrole Poreske uprave kontrolisali su 4.341 poreskog obveznika.

Pored evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, proveravan je i radno-pravni status angažovanih radnika.

Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno je zatvoreno 1.621 objekata (37,34 procenta), a protiv odgovornih lica podnete su prekršajne prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari